Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:15 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța îl trimite acasă pe cetățeanul străin, suspectat de trafic internațional de droguri, procurorii îl vor după gratii! Contestație la Curtea de Apel

ro

23 Sep, 2024 10:00 375 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: ZIUA de Constanța

Cetățeanul străin Dmytro Rybnikov, acuzat într-un dosar de trafic internațional de droguri, după ce ar fi fost prins de polițiști în timp ce ridica un colet cu droguri de la un oficiu poștal din Constanța, va ajunge în atenția magistraților Curții de Apel Constanța, mâine, 24 septembrie 2024.
 
Mai precis, instanța va analiza contestația depusă de procurori împotriva deciziei Tribunalului Constanța, de joi, 19.09.2024, de a-i înlocui măsura arestării preventive cu arestul la domiciliu.
 
MINUTA
 
Solutia pe scurt: În baza art. 348 c.p.p. rap. la art. 207 c.p.p., art. 242 alin. 2 c.p.p., înlocuieşte măsura arestării preventive, prevăzută de art. 223 C. proc. pen., luată faţă de inculpatul DMYTRO RYBNIKOV, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de art. 218 C. proc. pen., pe o durată de 30 zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Dispune punerea în libertate a inculpatului DMYTRO RYBNIKOV, de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 13/UP din 22.02.2024, emis de Tribunalul Constanţa, dacă nu este reţinut sau arestat în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri. În baza art. 221 alin. (1) C. proc. pen. impune inculpatului DMYTRO RYBNIKOV obligaţia de a nu părăsi imobilul din (...), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. În baza art. 221 alin. (2) C. proc. pen., pe durata arestului la domiciliu, inculpatul DMYTRO RYBNIKOV are următoarele obligaţii: - să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori este chemat. În baza art. 221 alin. (4) C. proc. pen. atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. Măsurile se comunică administraţiei locului de deţinere. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 19.09.2024. În temeiul disp. art.273 alin. 4 Cod procedură penală, Dispune avansarea sumei 242.19 lei, reprezentând onorariu traducător, din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea doamnei traducător de limbă rusă Cojocaru Natalia (Autorizaţia nr.29472/10.11.2010 emisă de Ministerul Justiţiei), pentru traducerea efectuată în cauză. Se va comunica Serviciului Contabilitate din cadrul Tribunalului Constanţa. Pronunţată în şedinţa din camera de consiliu, astăzi, 19.09.2024.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    19.09.2024
 
Oricare va fi decizia Curții de Apel Constanța, va fi definitivă!


 
Reamintim că DIICOT l-a deferit justiției pe Dmytro Rybnikov, în februarie 2024, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de droguri de risc.
 
Din cercetările efectuate cu privire la cetățeanul străină, anchetatorii au stabilit că prin intermediul unui serviciu poștal al Marii Britanii, acesta ar fi introdus în țară aproximativ 14 grame de cocaină (drog de mare risc). Acesta a fost prins în flagrant delict, la data de 21 februarie 2024, în timp ce ar fi ridicat pachetul conținând substanța interzisă.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Termen nou la Tribunalul Constanța Cetățean străin bănuit că ar fi adus droguri din Marea Britanie prin poștă, din nou în fața magistraților! (RECHIZITORIU)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii