Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:27 16 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Tribunalul Constanța Studentul cercetat pentru tentativă de omor rămâne în arest preventiv pentru încă 30 de zile! (MINUTA)

ro

16 Aug, 2024 09:55 259 Marime text


Tribunalul Constanța a prelungit pentru încă 30 de zile, miercuri, 14 august 2024, arestul preventiv față de Oniscu Andrei, studentul acuzat că și-ar fi incendiat profesorul.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată în termen de 48 de ore.

 
MINUTA
 
Soluția pe scurt: Constată legalitatea și temeinicia luării măsurii arestării preventive, faţă de inculpatul ONISCU ANDREI. În baza art.207 alin.4 C.pr. penală mentine masura arestarii preventive, fata de inculpatul ONISCU ANDREI, pe o durata de 30 de zile, măsura ce urmează a fi verificată până la data de 12.09.2024, inclusiv. Respinge cererea de inlocuire a masurii arestarii preventive cu masura arestului la domiciliu/control judiciar, solicitată de inculpatul Oniscu Andrei, prin apărător. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare pentru inculpat si procuror. Pronunţată în camera de consiliu, potrivit art.203 alin.5 C.pr.penală azi, 14.08.2024
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    14.08.2024
 
Totodată, în dosarul cu indicativul 4896/118/2024/a1 care are ca obiect măsuri şi excepţii dispuse de judecătorul de cameră preliminară, cauza a fost amânată, noul termen fiind stabilit pentru data de 04.09.2024.
 
Dosarul este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Potrivit anchetatorilor, în cursul zilei de 27 iunie 2024, în jurul orei 11:00, inculpatul, nemulțumit că a fost nepromovat la un examen susținut în ziua respectivă, la facultate, după terminarea perioadei de examen, s-ar fi deplasat la un magazin din apropierea sediului facultății, de unde ar fi cumpărat un recipient de jumătate de litru de spirt medicinal cu care ar fi intrat înapoi în facultate, s-ar fi deplasat în sala de examen, unde l-ar fi găsit pe profesorul examinator singur, și l-ar fi stropit cu lichidul inflamabil, pe care l-ar fi aprins apoi cu o brichetă. Ulterior, inculpatul ar fi blocat ușa, ținându-l pe profesor în interior, după care ar fi fugit de la fața locului. Acesta a fost găsit peste câteva ore, iar cu ocazia audierii a recunoscut săvârșirea faptei, invocând faptul că, fiind supărat pe profesorul examinator, ar fi încercat să se răzbune pe acesta, pentru nota 4 primită și ar fi vrut doar să-l sperie.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Curtea de Apel Constanța Veste proastă pentru studentul acuzat că și-a incendiat profesorul! Nu va fi lăsat liber

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii