Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de Apel
Tribunalul Tulcea, achitare într-un dosar al DNA Constanța. Procesul a ajuns la Curtea de ApelJudecătorii de la Curtea de Apel Constanța au fost investitți cu soluționarea apelului formulat în dosarul în care Tribunalul Tulcea au dispus achitarea a trei bărbați (Vizireanu Cosmin Tudor, Grigore Florin Adrian și Gheorghiu Andrei Aurel) trimiși în judecată de procurorii DNA Constanța!
Conform portalului instanțelor de judecată, primul termen a fost stabilit pentru data de 30 mai 2024.
Oricare va fi decizia Curții de Apel, aceasta va fi definitivă.
Tribunalul Tulcea a concluzionat că faptele de care au fost acuzați cei trei nu sunt prevăzute de legea penală.
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
„În cursul anului 2015, în contextul realizării unui proiect finanțat din fonduri nerambursabile, „Obiectivul turistic sat pescăresc tradițional”, cei trei inculpați (proiectant, diriginte de șantier și constructor), implicați în realizarea acestuia, ar fi falsificat procesele-verbale de recepție atestând în cuprinsul lor împrejurarea neadevărată că lucrările executate corespundeau proiectului tehnic.
Ulterior, documentele respective ar fi fost depuse fără vinovăție de către funcționari din primăria Tulcea la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale pentru aprobarea cererilor de rambursare a finanțării.
Prin aceste demersuri, cei trei inculpați a fi beneficiat de fonduri nerambursabile în valoare totală de 3.039.229 lei, după cum urmează: 150.660 lei către proiectant, de 81.200 lei către dirigintele de șantier și de 2.807.369 lei către constructor.
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale și Primăria municipiului Tulcea au comunicat că se constituie parte civilă în procesul penal.
În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin la doi dintre inculpați.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“.
M.A.D.R. prin Direcţia Generală de Pescuit și UAT Municipiul Tulcea apar ca părți civile.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Oficial! Procurorii Bodean Andrei și Conortos Constantin pleacă de la DNA Constanța
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp