Ultima oră! Instanța a anulat o hotărâre a Consiliului Local Constanța, la cererea unei școli din oraș (MINUTA)
Ultima oră!: Instanța a anulat o hotărâre a Consiliului Local Constanța, la cererea unei școli din oraș- Decizia de admitere a acțiunii a fost luată de Secția de contencios administrativ și fiscal a instanței, în completul CA18, prezidat de magistratul Raluca Elena Lupu și poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
Magistrații Tribunalului Constanța au luat, în urmă cu scurt timp, o primă decizie în procesul intentat Consiliului Local Constanța și Colegiului Tehnic Tomis de către Școala nr. 30 „Gheorghe Țițeica“!
Instanța a admis cererea reclaamantei și a decis anularea HCL 203 din 30.03.2021, procesul având în centru un spațiu situat pe strada Flămânda, din Constanța.
Decizia de admitere a acțiunii a fost luată de Secția de contencios administrativ și fiscal a instanței, în completul CA18, prezidat de magistratul Raluca Elena Lupu și poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.
Iată minuta instanței
Respinge ca neîntemeiată excepţia inadmisibilităţii cererii de chemare în judecată. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamanta ŞCOALA GIMNAZIALĂ NR. 30 GHEORGHE ŢIŢEICA în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL LOCAL CONSTANŢA. Anulează Hotărârea Consiliului Local Constanţa nr. 203 din 30.06.2021. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în sumă de 2.550 lei reprezentând taxă judiciară de timbru şi onorariu de avocat. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se va depune la Tribunalul Constanţa, sub sancţiunea nulităţii cererii. Pronuntată astăzi, 25.03.2022, în conformitate cu art. 396 alin 2 C pr.civ, prin punerea solutiei la dispozitia părtilor prin grefa instantei.
Amintim, HCL Constanța 203/30.03.2021 făcea referire la încetarea aplicabilității prevederilor art. 1 alin 4. Și art. 4 din HCL 359/2018 privind modificarea anexel la HCL nr. 335/2011 privind transmiterea unor imobile, aparținând domeniului public al municipiului Constanța din administrarea RAEDPP Constanța în administrarea unităților de învățământ preuniversitar de stat.
Totodată, așa cum se arăta în edițiile anterioare, la momentul înregistrării dosarului la instanță, directorul instituției, Sorin Cernăianu a precizat pentru ZIUA de Constanța:
„Noi am demarat procedurile, pentru copiii și părinții și colegii de la Școala Gimnazială „Gheorghe Țițeica”. Avocatul a urmat toate procedurile – a depus la Prefectura Constanța, a primit răspuns negativ, iar acum a depus plângerea în instanță”.
Directorul școlii a mai punctat că toate aceste proceduri vor urma calea legală și că interesele sale, în calitate de manager de instituție se bazează pe interesul părților implicate în bunăstarea copiilor.
Demersul în instanță are legătură cu faptul că, la începutul anului școlar, pe 13 septembrie 2021 a fost organizată o grevă japoneză la sediul școlii. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții unității de învățământ este vorba despre lipsa de spațiu suficient, astfel încât cei 1.460 de elevi ai instituției nu beneficiază de baza materială a laboratoarelor, a bibliotecii și nici de sală de sport.
„Suntem consternați de faptul că factorii decidenți din administrația locală nu au găsit soluții optime pentru rezolvarea acestei probleme ce afectează o comunitate mare de elevi și de părinți, problemă cunoscută, de altfel, încă de pe vremea administrației Făgădău. Acțiunea noastră nu va afecta procesul instructiv-educativ“ - au precizat reprezentanții unității de învățământ.
În legătură cu HCL-ul amintit mai sus, precizam că prin HCL 203/30.06.2021 s-a încetat aplicabilitatea prevederilor art. 1 alin 4. Și art. 4 din HCL 359/2018.
Prin HCL 359/2018, s-a aprobat transmiterea din administrarea Consiliului local în administrarea unității de învățământ situate pe strada Flămânda, a imobilului din b-dul Tomis nr. 153. Mai exact, este vorba de o cantina (P+subsol) – 735 mp, internat (P+3) – 700 mp, sală gimnastică (P) – 525 mp și teren de 6.979 mp.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp