Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru conducerea Tribunalului Constanța! Ce trebuie să conțină proiectul de concurs (DOCUMENT)
Ultima zi de depunere a candidaturilor pentru conducerea Tribunalului Constanța! Ce trebuie să conțină proiectul
17 Mar, 2023 00:00
ZIUA de Constanta
1300
Marime text
- Astăzi, 17 martie 2023, este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile pentru funcțiile de conducere, în ce privește instanțele din Constanța, cea mai importantă fiind cea de președinte al Tribunalului.
- În Secțiunea Document puteți consulta Anunțul CSM privind criteriile orientative ale structurii proiectului.
Concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii pentru ocuparea funcțiilor de conducere la instanțele din țară este pe cale să își dezvăluie candidații!
Astăzi, 17 martie 2023, este ultima zi în care pot fi depuse candidaturile pentru funcțiile de conducere, în ce privește instanțele din Constanța, cea mai importantă fiind cea de președinte al Tribunalului.
De asemenea, tot la nivelul Curții de Apel Constanța sunt scoase la concurs și funcțiile de președinte al Judecătoriei Mangalia, președinte al Tribunalului Tulcea și, respectiv, președinte al Judecătoriei Măcin.
Potrivit calendării desfășurării concursului desfășurat în perioada februarie – iunie 2023, cererile de înscriere în concurs pot fi transmise până la data de 17 martie 2023, inclusiv, urmând ca afișarea listelor candidaților care îndeplinesc condițiile de participare la concurs să aibă loc la data de 23 martie 2023.
În total, sunt în total 138 de funcții de președinte vacante sau care urmează a se vacanta până la data de 22 august 2023 la curțile de apel, tribunalelel și judecătoriile din țară.
Proiectul referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere poate fi depus până pe 30 martie 2023, iar pe 31 martie 2023 va fi afișată lista finală a candidaților, după soluționarea contestațiilor la lista din 23 martie 2023.
Potrivit criteriilor orientative ale structurii proiectului anunțate de CSM, la evaluarea proiectului vor fi avute în vedere criteriile menționate în Regulament, sub următoarele aspecte:
„Prezentarea sintetică a instanței judecătorești prin prisma funcției la care se candideză; identificarea unor eventuale disfuncții în activitatea instanței judecătorești; soluții propuse pentru înlăturarea deficiențelor indicate; stabilirea și definirea obiectivelor; propuneri de măsuri pentru realizarea obiectivelor; propuneri pentru îmbunătățirea activității manageriale a instanței judecătorești“.
De asemenea, CSM mai precizează că timpul de expunere a proiectului este de aproximativ 15 minute, iar timpul alocat pentru întrebări și răspunsuri este tot de circa 15 minute.
Nu în ultimul rând, proiectul se va încadra într-o limită de 30 de pagini, iar anexele nu vor putea depăși zece pagini.
Testarea psihologică va avea loc în aprilie, la începutul lunii mai va fi susținut proiectul, iar testarea scrisă privind managementul, comunicarea și resursele umane se va desfășura pe 28 mai 2023.
Afișarea tabelului de clasificare a candidaților va avea loc pe 15 iunie 2023.
În Secțiunea Document puteți consulta Anunțul CSM privind criteriile orientative ale structurii proiectului.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Noi judecători în Constanța, Mangalia, Medgidia și Tulcea! Să-i cunoaștem (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii