Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:46 21 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultraj la Penitenciarul Poarta Albă! Condamnare

ro

02 Apr, 2023 10:05 1506 Marime text


Un deținut din cadrul Penitenciarul Poarta Albă a fost condamnat în primă instanță pentru că ar fi amenințat supraveghetorul secției în care era încarcerat.
 
Dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Medgidia.  
 
Conform procurorilor, în fapt, la data de 08.12.2019, inculpatul se afla încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă, supraveghetorul secţiei fiind persoana vătămată.
 
Acesta din urmă l-a surprins pe inculpat într-o altă cameră de deţinere decât cea în care era cazat, motiv pentru care i-a întocmit raport de incident, deoarece nu a respectat normele de cazare, săvârşind o abatere disciplinară.
 
În după amiaza acelei zile, persoana vătămată l-a condus pe inculpat la biroul supraveghetorului, unde urma să fie anunţat despre întocmirea raportului.
 
Odată ce deţinutul a aflat că i-a fost întocmit raport a devenit recalcitrant, a ieşit din biroul supraveghetorului, s-a îndreptat către persoana vătămată şi i-a spus că îl va tăia dacă persoana vătămată va continua să activeze în secţia respectivă.
 
De asemenea, inculpatul a mai precizat că îi va „băga ceva în gât” persoanei vătămate, arătând că nu va primi o pedeapsă mai mare de doi ani, pentru că s-a interesat.

 
Cel în cauză a fost condamnat la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj.
 
Instanța a decis ca pedeapsa stabilită în prezentul dosar se se adăuge la restul rămas de executat, respectiv 1818 zile, urmând ca inculpatul să execute, în final, pedeapsa de 1 an, şase luni şi 1818 zile închisoare. (aprox.  6,6 ani).
 
Decizia privind condamnarea a fost contestată la instanța superioară.
 
Sursa: portal instanțe de judecată și rejust
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii