UPDATE 2. Un avocat german vizat de o anchetă a procurorilor din Constanța. Marian Turbatu face precizări
UPDATE 2. Un avocat german vizat de o anchetă a procurorilor din Constanța. Marian Turbatu face precizări
30 Nov, 2021 11:16
ZIUA de Constanta
2892
Marime text
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța sprijiniți de lucrători din cadrul Inspectoratul de Poliție Județean Constanța – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare, în data de 29 noiembrie, un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară autorizate de judecători din cadrul Curții de Apel Constanța într-o cauză având ca obiect cercetarea unei infracțiuni de delapidare în formă continuată verificată în referire la activitatea unei persoane cu dublă cetățenie română și germană, avocat într-un barou din Germania și complicii săi, cetățeni și rezidenți români.
Au fost descoperite înscrisuri contabile a căror predare se refuzase către instanța de judecată, executorul judecătoresc și experții desemnați de instanță, în cauze care se află pe rolul acestora.
Facem precizarea că orice persoană cercetată penal beneficiază de prezumția de nevinovăție.
UPDATE 1
Surse judiciare arată că avocatul în cauză este omul de afaceri Marian Turbatu (eoliene)
Facem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere la acesta cu privire la dosarul penal instrumentat de procurori, însă demersul nostru nu a fost posibil. În cazul în care Marian Turbatu ne va trimite un punct de vedere, acesta va fi publicat ulterior.
UPDATE 2 - ora 13.15
Omul de afaceri Marian Turbatu ne-a contactat telefonic și a declarat că nu poate face declarații publice cu privire la dosar, având în vedere că ancheta este în desfășurare.
Totuși, Marian Turbatu a arătat că „prin încheierea penală definitivă din dosarul 21139/299/2020 instanța penală a constatat că pretinsă administratoare care a formulat plângerea față de subsemnatul s-a autonumit în funcție de administrator prin falsificarea semnaturilor asociaților“.
„Prin decizia definitivă în dosarul penal 983/2/2018 a fost condamnată avocata care a introdus acțiunea de excludere față de subsemnatul. Despre care se face vorbire. Iar în alt dosar penal față de persoanele care au formulat plângerea față de subsemnatul au fost identificate mai multe contracte falsificate de către acest grup“, a mai spus Turbatu.
„Iar peste 25 de instanțe civile au suspendat dosarele cu acest grup până la clarificarea calități de reprezentant pretins legal a doamnei care a formulat plângerea față de subsemnatul. Sens în care putem aprecia ca există dubi considerabile cu privire la calitatea petentei. 25 de instanțe nu se pot toate înșela ca să suspende dosarele până la soluționarea dosarului penal față de pretinsa administratoare care s-a autonumit în funcție prin contrafacerea semnăturilor, așa cum o instanță penală a constatat definitiv“, a conchis Marian Turbatu .
În trecut, omul de afaceri Marian Turbatu a avut calitatea de denunţător în dosarul penal în care Nicuşor Daniel Constantinescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, și Adrian George Gâmbuţeanu, fostul director al Regiei Autonome Judeţeană de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, au fost trimiși în judecată de DNA.
În primă instanță, Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la şase ani de închisoare, iar Gâmbuțeanu a luat patru ani, cinci luni şi zece zile de detenţie.
Ulterior, prin decizia penală nr. 398 din 23.03.2018, Curtea de Apel București a dispus achitarea inculpaților Constantinescu Nicușor Daniel și Gâmbuțeanu Adrian George, întrucât fapta nu există.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii