Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat, condamnat la închisoare pentru că ar fi condus cu permisul anulat! Contestația, înregistrată la Curtea de Apel Constanța

ro

25 Aug, 2024 12:25 218 Marime text
Foto ilustrativă - sursa Pexels


Judecătoria Constanța l-a condamnat pe Suditu Teodor-Gabriel la un an de închisoare, în iulie 2024, după ce procurorii l-au acuzat că ar fi condus un autovehicul deși avea permisul anulat. Alături de acesta a fost condamnat și Spanoche Nicolaie, la 9 luni de închisoare cu suspendare, sub acuzația de fals în declarații.
 
MINUTA
 

Solutia pe scurt: În baza art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul S.T. G. (.) la pedeapsa închisorii de 1 (un) an, pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere (permis anulat), prev. de art. 335 alin. 2 C.pen., cu aplic. art. 41 alin. 1 C.pen. Pedeapsa se execută în regim de detenție (...). În baza art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.pr.pen., condamnă inculpatul S. N. (.) la pedeapsa închisorii de 9 (nouă) luni, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prev. de art. 326 alin. 1 C.pen. În baza art. 91 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabilește un termen de supraveghere de 2 ani, cf. art. 92 alin. 1 C.pen., ce se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, (...) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Constanţa. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei astăzi, 10.07.2024.

 
În urma acestei condamnări, pe rolul Curții de Apel Constanța au fost înregistrate contestații. Astfel, instanța superioară va lua decizia finală în această speță.
 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, termenul în dosarul cu numărul unic 170/212/2024 a fost programat la finele lunii septembrie.
 

 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Județul Constanța Tânăr de 20 de ani, cu permisul anulat, prins băut la volan

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii