Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:57 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat din București suspectat că ar fi violat și șantajat o adolescentă din Constanța, condamnat la închisoare!

ro

22 Nov, 2024 17:00 688 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

Un bărbat din București, acuzat că ar șantajat adolescentă de 16 ani din Constanța prin platforma mobilă Snapchat, pentru a primi poze și filmulețe cu ea dezbrăcată, iar apoi ar fi violat-o într-o cameră de hotel, a primit astăzi, 22 noiembrie 2024, o condamnare la peste 5 ani de închisoare din partea Judecătoriei Constanța.
 

 
Potrivit portalului instanțelor de judecată, după executarea pedepsei privative de libertate, inculpatului Răducanu Albertu i se interzice ca pe o perioadă de 2 ani să ia legătura cu persoana vătămată.
 
Decizia nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu apel.
 
MINUTA
 
Tip solutie: Soluţionare
Soluția pe scurt: 1. În baza art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c C. pen., cu aplic. art. 5 alin. 1 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.proc.pen.: Condamnă pe inculpatul R.A la pedeapsa de 4 ani și 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de viol.
 

În baza art. 66 alin. 1 lit. a, b și h C.pen. Interzice inculpatului drepturile prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a, b, h și o C.pen. (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și dreptul de a comunica cu persoana vătămată B C E) pe o perioadă de 2 ani de la executarea pedepsei, cu titlul de pedeapsă complementară. În baza art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 lit. a, b și h și o C.pen. Interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, h și o C.pen. de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe şi până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale, cu titlul de pedeapsă accesorie.
 
2. În baza art. 207 alin. 1 şi 2 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.proc.pen.: Condamnă pe inculpatul R A la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj din luna noiembrie 2023.
 
3. În baza art. 207 alin. 1 şi 2 C. pen., cu aplicarea art. 396 alin. 1, 2 și 10 C.proc.pen.: Condamnă pe inculpatul R A la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de șantaj din data de 02.01.2024. În baza art. 38 alin. 1 C.pen. rap. la art. 39 alin. 1 lit. b C.pen.
 
Contopeşte pedepsele din prezenta cauză şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani și 9 luni la care adaugă o treime din cuantumul celorlalte (6 luni), rezultând în final pedeapsa închisorii de 5 ani și 3 luni.
 
În baza art. 45 alin. 1 Cod penal rap. la art. 67 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, h și o C.pen. (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și dreptul de a comunica cu persoana vătămată ...) pe o perioadă de 2 ani, după executarea pedepsei principale, conform art. 68 alin. 1 lit. c Cod penal.

 
În baza art. 45 alin. 5 Cod penal rap. la art. 65 alin. 1 Cod penal, interzice inculpatului, ca pedeapsă accesorie, exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a, b, h și o C.pen. (dreptul de a fi ales în autoritățile publice sau în oricare alte funcții publice, dreptul de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat, dreptul de a deține, purta și folosi orice categorie de arme și dreptul de a comunica cu persoana vătămată ...) de la rămânerea definitivă a prezentei hotărâri și până la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei principale privative de libertate, conform art. 65 alin. 3 Cod penal. În baza art. 60 C.pen.
 
Dispune executarea pedepsei închisorii în regim de detenţie.
 
În baza art. 399 alin. 1 C.proc.pen. Menţine arestarea preventivă a inculpatului, urmând ca măsura să fie verificată din nou cel târziu la data de 20.01.2025.
 
 În baza art. 72 alin. 1 C.pen. rap. la art. 404 alin. 4 lit. a C.proc.pen. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului durata reținerii și arestării preventive cu începere de la 30.01.2024, la zi. Ia act că persoana vătămată nu are pretenții civile astfel cum reiese din acordul de mediere încheiat între părți.
 
În baza art. 404 alin. 4 lit. c C.proc.pen, ridică măsura sechestrului asigurător instituită prin ordonanţa procurorului din data de 17.04.2024. În baza disp. art. 112 alin. 1 lit. b) C.pen., dispune confiscarea următoarelor bunuri: telefonul mobil marca Apple iPhone 13, cu seriile IMEI 1 3582889... şi IMEI 2 358288..., şi cartela SIM cu nr. de apel 07670..., ambele aparţinând inculpatului R A, ridicate de la acesta şi introduse la Camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Constanţa, potrivit dovezii nr. 1622622 din 11.03.2024 În baza art. 7 din Legea nr. 76/2008, Dispune prelevarea probelor biologice de la inculpatul R A în vederea introducerii profilelor genetice în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
 În baza art. 274 alin.1 C.pr.pen, obligă inculpatul a plata către stat a sumei de 10.700 lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (din care 10.000 lei este suma aferentă urmăririi penale) Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunțată astăzi, 22.11.2024, prin punerea soluției la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală. Presedinte,
Document: Hotarâre  1414/2024  22.11.2024
 
Pentru ce fapte a fost trimis în judecată inculpatul
 
În actul de sesizare a instanţei s-au reţinut următoarele:
1. Fapta inculpatului, care în luna noiembrie 2023, ameninţând persoana vătămată (...), în vârstă de 16 ani, prin discuţii purtate pe aplicaţia Snapchat, că îi va spune mamei sale că în luna octombrie a aceluiaşi an ea se deplasase în (...), a  constrâns-o să îi trimită poze şi înregistrări video cu ea dezbrăcată, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin. 1 şi 2 CP.
 
2. Fapta inculpatului, care în data de 12.12.2023, în timp ce se afla în camera unui hotel din (...), a încercat să constrângă fizic persoana vătămată (...), în vârstă de 16 ani, să întreţină cu el un raport sexual, imobilizând-o, ţinând-o de mâini şi încercând să o penetreze vaginal cu penisul, iar pentru că aceasta s-a opus a tras-o de păr, cu capul spre penisul său, a lovit-o cu palmele peste faţă şi a ameninţat-o că o va lăsa singură pe străzi, constrângând-o astfel, moral şi fizic, să îi efectueze un act sexual oral, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de viol, prev. de art. 218 alin. 1 şi 3 lit. c CP, cu aplic. art. 5 alin. 1 CP.
 
3. Fapta inculpatului, care în data de 02.01.2024 a amenințat pe persoana vătămată (...), în vârstă de 16 ani, prin discuţii purtate pe aplicaţia Snapchat, că va face publice, prin intermediul aplicației Telegram, pozele şi înregistrările video cu ea dezbrăcată, pe care ea i le trimisese în luna noiembrie 2023, şi că i le va trimite de asemenea mamei persoanei vătămate, în scopul de a o constrânge să se deplaseze în (...), să se întâlnească cu el şi să întreţină raporturi sexuale şi acte sexuale orale, realizează conţinutul constitutiv al infracţiunii de şantaj, prev. de art. 207 alin. 1 şi 2 CP.
 
Sursa text: ReJust.ro
 
Inculpatul, la un pas de a pleca acasă
 
Răducanu Albertu a fost la un pas de a pleca acasă, după ce Judecătoria Constanța a hotărât pe 21.10.2024, înlocuirea măsurii arestării preventive, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu.
 
Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța a depus contestație, iar trei zile mai târziu, Tribunalul Constanța a hotărât ca inculpatul să rămână după gratii.
 
În secțiunea Documente poate fi consultat actul de sesizare prezentat în încheierea finală nr. 648/2024 pronunțată de Tribunalul Constanța.
 
Surse documentare: Portalul instanțelor de judecată și Rejust.ro.
 
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Bărbatul suspectat că și-ar fi violat fiica vitregă, în așteptarea sentinței finale a Curții de Apel Constanța

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii