Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un bărbat implicat în scandalul din Cumpăna, arestat preventiv pentru 30 de zile! Anchetatorii spun că ar fi lovit victima cu pumnii și picioarele, cât și cu un obiect tăietor-înțepător

ro

23 Aug, 2024 16:10 237 Marime text
Foto ilustrativă - sursa: Pexels

La data de 23.08.2024 procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a propus judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.08.2024, până la data de 21.09.2024 inclusiv, a inculpatului I.S., cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, se arată în comunicatul emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Potrivit anchetatorilor, în cauză s-a reţinut că  în seara zilei de 22.08.2024, în jurul orei 19:00, în timp ce se afla pe strada Traian din localitatea Cumpăna, judeţul Constanța, inculpatul I.S., împreună cu alte două persoane, a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele persoanei vătămate R.A., după care a lovit-o în zona cotului stâng cu un obiect tăietor-înțepător, provocându-i leziuni traumatice ce necesită pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale, dacă nu survin complicații.
 
Totodată s-a reţinut că prin acţiunile sale violente inculpatul a tulburat ordinea şi liniştea publică.
 
Cercetările sunt efectuate în continuare de către organele de cercetare penală ale poliţiei judiciare din cadrul Poliției Municipiului Constanța – Serviciul Municipal de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.
 
La data de 23.08.2024 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Constanța a admis propunerea procurorului de caz, dispunând luarea măsurii arestului preventiv, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 23.08.2024, până la data de 21.09.2024 inclusiv, față de inculpatul I.S.
 
Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale, reținerea și arestarea preventivă reprezintă etape și măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatorului, activități care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul constituțional al prezumției de nevinovăție.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Scandal între mai multe persoane în Cumpăna! Polițiștii constănțeni și luptătorii SAS, solicitați să intervină pentru aplanarea confilctului

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii