Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un jandarm și doi polițiști, din Constanța, achitați pentru purtare abuzivă! Nemulțumiri în instanță

ro

12 May, 2024 11:28 721 Marime text


Nemulțumiri în instanță după ce Tribunalul Constanța a decis achitarea unui jandarm și a doi polițiști, din județul Constanța, acuzați de comiterea infracţiunii de purtarea abuzivă!
 
Vorbim despre un angajat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa - Detaşamentul 7 de Jandarmi Medgidia, un agent de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică și despre un agent şef principal de poliţie în rezervă - Poliţia Municipiului Medgidia - Biroul de Ordine Publică, la data presupusei fapte.
 
Conform portalului instanțelor de judecată, decizia tribunalului a fost contestată, atât de către procurori, cât și de partea civilă, la Curtea de Apel Constanța, care va lua o decizie definitivă în acest caz.
 
Amintim - Tribunalul Constanța, în primă instanță, a ajuns la concluzia că faptele pentru care au fost trimiși în judecată cei trei nu au fost comise cu vinovăția prevazută de lege.
 
Având în vedere decizia de achitare, tribunalul a respins acțiunea civilă formulată de partea civilă, în contradictoriu cu inculpații, în raport de soluția de achitare pronunțată în cauză.
 
Inculpații au fost trimiși în judecată prin rechizitoriul nr. 432/P/2020, de procurorii din cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti. 
 
Potrivit unor surse judiciare, în preajma Crăciunului din 2019, o femeie, din Medgidia, a apelat Serviciul Unic de Urgență 112 și a reclamat că ar fi fost agresată de ginere.
 
La fața locului s-ar fi deplasat o echipă mixtă din care ar fi făcut parte cei trei inculpați, care l-ar fi identificat pe agresor.
 
Cel din urmă susține că ar fi fost agresat de oamenii legii, context în care a formulat o plângere penală, care s-a transformat într-un dosar penal.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Achitare pentru un brancardier din Spitalul Județean Constanța, acuzat de trafic de influență! Procurorii, nemulțumiți
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii