Un polițist din Constanța a refuzat o mită de 3000 de lei! Începe procesul!
Un polițist din Constanța a refuzat o mită de 3000 de lei! Începe procesul!
06 Aug, 2022 16:25
ZIUA de Constanta
2578
Marime text
- Infracțiunea de dare de mită a avut loc chiar și sediul de poliție!
- Imediat, inculpatul a fost prins în flagrant!
- Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Începe procesul unui cetățean din Constanța suspectat că ar fi încercat să mituiască un polițist cu suma de 3000 de lei!
Tribunalul Constanța a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa privindu-l pe inculpat, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, în formă continuată.
În continuare, instanța a constatat legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală.
Pe cale de consecință, tribunalul a dispune începerea judecăţii cauzei privindu-l pe inculpat.
Prin rechizitoriu, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa s-a dispus trimiterea în judecată a inculpatului B.N., acuzat pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.
Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că, la data de 30 mai 2022, inculpatul ar fi încercat să ofere cu titlul de mită 3000 de de lei unui polițist din Constanța, pentru a nu lua măsurile legale.
Cel în cauză a fost depistat de un echipaj de poliţie conducând sub influența băuturilor alcoolice.
După depistare inculpatul a promis lucrătorilor de poliţie că le va da o sumă de bani (3000 de lei) dacă nu îl cercetează penal.
Inculpatul a fost prins în flagrant în timp ce oferea mita, chiar în sediul de poliție.
Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Amânare de pronunțare în dosarul unui fost primar din Tulcea acuzat de luare de mită
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii