Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:26 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un român condamnat în Spania va fi adus în țară, pentru continuarea executării pedepsei

ro

03 Jan, 2023 15:41 1423 Marime text


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au admis o sesizare a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și au decis transferarea dintr-un penitenciar din Spania într-un penitenciar din România a unui cetățean român condamnat pentru furt, încălcarea măsurilor unui ordin de protecție provizoriu și tentativă de furt.
 
Cel în cauză a luat aproape doi ani de închisoare.
 
Curtea de Apel Constanța a dispus recunoaşterea şi executarea pe teritoriul României a sentinţei penale pronunţată de Tribunalul Penal nr. 2 din Benidorm - Spania, prin care s-a dispus condamnarea inculpatului.
 
Ca urmare, judecătorii din Constanța au dispus transferarea dintr-un penitenciar din Spania într-un penitenciar din România a persoanei condamnate, în vederea continuării executării pedepsei.
 
Bărbatul este acuzat că, în august 2018, în timp ce se afla în centrul comercial La Noria amplasat în Avenida Murcia din Benidorm — Spania, s-a apropiat de doi cetățeni englezi (...) și a cerut băutura pe care unul dintre cei doi o avea în mână.
 
Englezul i-a oferit băutura, iar inculpatul l-a îmbrățișat, moment în care i-a sustras din buzunarul dreapta față telefonul mobil marca Samsung Galaxy S9Plus, în valoare de 550 euro.
 
Românul avea emis pe numele său un ordin de interdicție provizorie dispus de Judecătoria de Cazuri de Violență împotriva Femeii nr. 2 din Alicante, măsura fiind încălcată, conform magistraților.
 
Mai mult, inculpatul este suspectat că ar fi încercat să dintr-o poșetă o sumă mai mare de 500 euro, moment în care a fost oprit de jandarmii aflați în apropiere, care au asistat la derularea faptelor.

Sursă: portal instanțe de judecată și rejust.ro
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii