Uniunea Asociațiilor de Proprietari Constanța cheamă Primăria și Poliția Locală în instanță, pentru o supraimpozitare
Uniunea Asociațiilor de Proprietari Constanța cheamă Primăria și Poliția Locală în instanță, pentru o
30 Sep, 2024 17:00
ZIUA de Constanta
880
Marime text
- HCL 487 din 2023 este o hotărâre de consiliu privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Jupiter nr. 11
Uniuniea Asociațiiilor de Propietari Constanța cheamă Primăria Constanța, primarul, Consiliul Local Constanța și Poliția Locală Constanța în proces pentru anularea unei hotărâri.
Vorbim de dosarul 6992/118/2024, care se află pe secția de contencios administrativ de la Tribunalul Constanța, fără termen stabilit. Este vorba de anularea HCL 487 din 2023.
HCL 487 din 2023 este o hotărâre de consiliu privind majorarea cu 300% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Jupiter nr. 11, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită.
Conform HCL respective s-a majorat cu 300% impozitul pe clădire care se aplică de la 1 ianuarie 2024, conform deciziei din noiembrie 2023. Spațiile din clădire se află în proprietatea unei persoane juridice de drept privat și a unor persoane fizice după cum urmează:
- Apartament situat la parterul clădirii aflat în proprietatea Uniunii Asociațiiilor de Propietari Constanța
- Apartamente situate la parter și etaj aflate în proprietatea persoanelor fizice, inclusiv a unui cunoscut medic oftalmolog din Constanța, Doru Tiberiu Cioablă.
Asociația „Uniunea Asociațiilor de Proprietari din Constanța”
Amintim că în Monitorul Oficialal României a fost publicată Hotărârea 134/2022 pentru retragerea statutului de recunoaştere a utilităţii publice Asociaţiei „Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Constanţa”.
Având în vedere că Asociaţia "Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Constanţa", recunoscută ca fiind de utilitate publică prin Hotărârea Guvernului nr. 822/2013, nu şi-a îndeplinit obligaţia de a comunica autorităţii administrative competente orice modificări ale statutului, precum şi rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale, respectiv obligaţia de a publica, în extras, în termen de 3 luni de la încheierea anului calendaristic, rapoartele de activitate şi situaţiile financiare anuale în Monitorul Oficial al României, Partea a IV-a, precum şi în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial, obligaţii prevăzute de art. 41 alin. (2) lit. b) şi c) din Ordonanţa Guvernului nr. 26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 246/2005, cu modificările şi completările ulterioare, Guvernul României a adoptat decizia prin care se retrage statutul de recunoaştere a Asociaţiei „Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Constanţa” ca fiind de utilitate publică.
La data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, Hotărârea Guvernului nr. 822/2013 privind recunoaşterea Asociaţiei „Uniunea Asociaţiilor de Proprietari Constanţa” ca fiind de utilitate publică, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 665 din 30 octombrie 2013, se abrogă.
Asociația „Uniunea Asociațiilor de Proprietari din Constanța”, recunoscută ca fiind de utilitate publică confom HG 822/2013, cu sediul în municipiul Constanța, are drept obiective următoarele:
-schimbarea mentalităţii titularilor de apartamente (proprietari sau chiriaşi),membri ai asociaţiilor de proprietari sau nu,pentru a înţelege că aceste comunităţi au ca for conducător adunarea generală a proprietarilor din asociaţiile respective;pentru a înţelege responsabilitatea ce le revine şi necesitatea implicării fiecăruia în viaţa şi activitatea comunităţii din care face parte;
-intensificarea activităţilor pe linie organizatorică astfel încât relaţia : adunare generală - comitet executiv - comisie de cenzori - preşedinte - administrator de imobil să se materializeze şi să funcţioneze legal,pentru a preveni şi rezolva corect multitudinea de probleme obiective sau subiective cu care se confruntă aceste colectivităţi;
- realizarea condiţiilor tehnice pentru înlăturarea arbitrariului şi discrepanţelor dintre consumurile reale şi cele facturate de către furnizori - sprijinirea acţiunii de contorizare;
- realizarea măsurilor,respectiv dotărilor cu materiale pentru prevenirea şi stingerea incendiilor şi de securitate a persoanelor şi apartamentelor,de asigurare şi reasigurare colectivă.
Conform unui document publicat de către Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, ultimul bilanț al asociației a fost depus în 2015, iar reprezentanți apăreau la vremea respectivă: Florica Ganea-Preşedinte, Georgeta Ariciuc-Secretară, Ioachim Vasile Hârsescu-Vicepreşedinte tehnic, Adriana Cioroianu-Vicepreşedinte Financiar-Contabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Guvernul a retras statutul de recunoaștere a utilității publice Uniunii Asociaţiilor de Proprietari Constanţa
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii