Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
17:54 22 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești, memoriu către Guvernul României – „Executorii judecătorești nu sunt o profesie privilegiată“ (DOCUMENT)

ro

29 Aug, 2023 14:48 1211 Marime text
  • Se arată în Memoriu, printre altele, că „executorii judecătorești nu sunt o profesie privilegiată, impactul oricăror măsuri fiscale luate de-a lungul timpului nefiind compensat prin nicio altă măsură aptă să sprijine profesionistul în activitate“.
  • În Secțiunea Document poate fi accesat Memoriul transmis de UNEJ Guvernului.
Uniunea Națională a Executorilor Judecătorești din România a transmis un memoriu către Guvernul României, privind măsurile fiscale vehiculate în spațiul public.
 
Memoriul este semnat de președintele interimar UNEJ , executorul judecătoresc Alexandru Ailincăi și vizează Proiectul de Ordonanță de Guvern pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal și alte măsuri fiscale, „care prevede supraimpozitarea veniturilor executorilor judecătorești și a celorlalte profesii liberale“.
 
În cuprinsul documentului, executorii judecătorești vorbesc despre „aspecte ce afectează grav profesia de executor judecătoresc și sistemul de justiție în ansamblul său“.
 
Se arată în Memoriu, printre altele, că „executorii judecătorești nu sunt o profesie privilegiată, impactul oricăror măsuri fiscale luate de-a lungul timpului nefiind compensat prin nicio altă măsură aptă să sprijine profesionistul în activitate“.
 
Executorii vorbesc despre cheltuielile pe care le presupune instrumentarea unui dosar de executare silită, „cheltuieli ce nu pot fi acoperite de onorariul executorului judecătoresc și care creează un obstacol general ce se transpune prin imposibilitatea asigurării unui act de executare silită la nivel optim“.
 
„În condițiile în care proiectul în discuție va fi adoptat, acest fapt ar împovăra fiscal excesiv executorii judecătorești, generând riscul ca executorii judecătorești să nu-și mai poată desfășura activitatea, blocând astfel ultima verigă a sistemului de justiție din România și golind de efect hotărârile civile ale instanțelor de judecată, existând posibilitatea ca acestea să nu mai poată fi puse în executare“.
 
În final, UNEJ asigură Guvernul de întreaga disponibilitate la dialog și roagă executivul de a analiza memoriul și de a da curs solicitării UNEJ privind menținerea actualului sistem de calcul a CASS (respectiv plafonarea bazei de calcul a acesteia) și a sistemului actual de măsuri fiscale aplicabil profesiilor liberale.
 
În Secțiunea Document poate fi accesat Memoriul transmis de UNEJ Guvernului.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Știri justiție

CSM – „Este dincolo de orice îndoială faptul că și magistraților trebuie să le fie recunoscut accesul neîngrădit la justiție“

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii