Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
03:21 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Urmările Dosarului Retrocedărilor Black Wave Center, compania ce deține spațiul de joacă Lake View, a cerut ștergerea mențiunilor despre sechestrul pe teren

ro

23 Jun, 2021 00:00 2947 Marime text
  • Compania deține spațiul de joacă Lake View din Constanța, de pe bulevardul Mamaia.
  • Firma a cerut „radierea mențiunilor privitoare la decizia penală nr. 32/07.02.2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 6536/2/2008 din evidențele sale referitoare la situația juridică a imobilului situat în Municipiul Constanța (...), compus din teren în suprafață de 2968 mp și construcție, având o suprafață construită la sol de 1521 mp, cu regim de înălțime P+2E și destinația centru de agrement“.
  • În ce privește acțiunea deschisă în instanță de reprezentanții Black Wave Center, aceasta a fost înregistrată inițial pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța, având indicativul 15716/212/2020.
  • Pe 18 iunie 2021, Tribunalul Constanța a decis să respingă acțiunea Black Wave Center.
  • Hotărârea Tribunalului poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare.

Firma constănțeană Black Wave Center, deținută și administrată de Adriana Strutinsky, fosta soție a omului de afaceri Sorin Strutinsky, a dat în judecată municipalitatea și fiscul local, pentru a se șterge mențiunile referitoare la sechestrul pe teren.

Compania deține spațiul de joacă Lake View din Constanța, de pe bulevardul Mamaia.

În cererea adresată instanței de judecată, reprezentanții firmei au solicitat „radierea mențiunilor privitoare la decizia penală nr. 32/07.02.2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 6536/2/2008 din evidențele sale referitoare la situația juridică a imobilului situat în Municipiul Constanța (...), compus din teren în suprafață de 2968 mp și construcție, având o suprafață construită la sol de 1521 mp, cu regim de înălțime P+2E și destinația centru de agrement“.


Dosarul Retrocedărilor

Facem precizarea că suprafața de teren în discuție coincide întocmai cu suprafața terenului pe care se află centrul de agrement Lake View, pentru care compania Black Wave a solicitat, în luna martie 2021, certificat de urbanism pentru dezmembrarea imobilului.

Totodată, decizia penală nr. 32/07.02.2019, pronunțată de Curtea Supremă în dosarul 6536/2/2008 este hotărârea definitivă prin care Înalta Curte a decis condamnarea fostului primar Radu Mazăre (apropiat al lui Sorin Strutinsky) la nouă ani de detenție, pentru retrocedările mai multor terenuri din Constanța stabilite de instanță ca fiind ilegale.

Prin aceeași decizie, instanța supremă a hotărât menținerea sechestrului DNA asupra mai multor terenuri din Constanța și Mamaia, în vederea revenirii acestora la proprietarul de drept – municipiul Constanța sau statul român, după caz.


În ce privește acțiunea deschisă în instanță de reprezentanții Black Wave Center, aceasta a fost înregistrată inițial pe rolul Secției civile a Judecătoriei Constanța, având indicativul 15716/212/2020.


Caz declinat la Tribunal

Ulterior, magistrații Judecătoriei Constanța au decis că, în acest caz, competența de soluționare revine Tribunalului Constanța și, prin Hotărârea nr. 12070/21.12.2020, pornunțată de completul prezidat de magistratul Oana Cristina Ardeleanu, au înaintat cauza Secției de contencios administrativ și fiscal a instanței superioare.

Potrivit Hotărârii nr. 12070/2020 a Judecătoriei Constanța, citată pe Jurindex, „prin cererea de chemare în judecată (...) reclamanta Black Wave Center SRL a solicitat, în contradictoriu cu pârâții Municipiul Constanța prin Primar și Serviciul Public de Impozite și Taxe Constanța, obligarea pârâților la radierea mențiunilor privitoare la decizia penală nr. 32/07.02.2019 pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul nr. 6536/2/2008 din evidențele sale referitoare la situația juridică a imobilului situat în Municipiul Constanța, (...) compus din teren în suprafață de 2968 mp și construcție, având o suprafață construită la sol de 1521 mp, cu regim de înălțime P+2E și destinația centru de agrement“.


În acest sens, se mai arată în documentul citat că „reclamanta a arătat, în esență, că a solicitat pârâților să dispună radierea acestor mențiuni, însă i-au respins solicitarea, menținându-și punctul de vedere cu privire la legalitate acestor mențiuni“.


Mențiunile, înscrise în mod greșit

De asemenea, în proces, reprezentanții Black Wave Center au precizat „că în mod greșit pârâții au procedat la înscrierea acestor mențiuni în evidențele publice pe care le dețin, întrucât o asemenea măsură este de natură a genera – necorespunzător realității faptice – aparența unei situații litigioase referitoare la acestea și, prin urmare, a îngrădi nepermis exercițiul liber și nestingherit al dreptului său de proprietate asupra bunurilor imobile“, potrivit www.rolii.ro.

Așa cum am precizat, magistrații Judecătoriei Constanța au decis că în acest caz competența de soluționare revine Secției de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Constanța.

La data de 18 iunie 2021, Tribunalul Constanța a decis, însă, să respingă cererea formulată de Black Wave Center.


Acțiunea, respinsă la Tribunal

În minuta Hotărârii nr. 1218/2021 a Tribunalului se arată că instanța „admite excepţia prescripţiei formulării cererii promovate de reclamantă în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Constanţa prin Primar“.

Astfel, instanța „respinge ca prescrisă cererea având ca obiect refuz nejustificat soluţionare cerere, promovată de reclamantă în contradictoriu cu pârâtul Municipiul Constanţa prin Primar“.

Totodată, „respinge cererea având ca obiect refuz nejustificat soluţionare cerere, promovată de reclamantă în contradictoriu cu pârâtul Serviciul Public de Impozite şi Taxe Constanţa, ca neîntemeiată“.

Hotărârea Tribunalului Constanța poate fi atacată în recurs, în termen de 15 zile de la comunicare, în acest caz procesul urmând să continue la Curtea de Apel Constanța.


Cifre și date

Potrivit Confidas.ro, consultat la data de 22 iunie 2021, compania Black Wave Center SRL a fost înființată în 2011 și are sediul social în Municipiul Constanța, pe bulevardul Mamaia, nr. 283 C, camera nr. 7, etaj 1.

Firma se ocupă cu „restaurante“, dar și „alte activități recreative“.

Acționar unic și administrator este Adriana Strutinsky, iar compania are puncte de lucru și în stațiunea Mamaia.

În anul 2018, cu 38 de angajați, firma a avut un profit net de 331.737 de lei și cifra de afaceri 4.534.590 de lei.

În 2019, numărul angajaților a fost 44, profitul net a fost 951.553 de lei, iar cifra de afaceri a fost 5.502.481 de lei.

În 2020, numărul angajaților a fost 39, profitul net a fost 163.365 de lei, iar cifra de afaceri a fost 3.368.679 de lei.

Conform sursei citate, compania nu a încheiat contracte de achiziții publice.

Așa cum precizam anterior, decizia Tribunalului Constanța privind mențiunile referitoare la sechestrul din Dosarul Retrocedărilor poate fi atacată la Curtea de Apel.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Negru pe alb:
Judecătorii Curţii Supreme au arătat clar ce terenuri se întorc la stat ori în domeniul UAT Constanţa

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii