Urmările perchezițiilor de ieri, de la Constanța!
Urmările perchezițiilor de ieri, de la Constanța!
07 Jul, 2022 12:44
ZIUA de Constanta
1721
Marime text
- Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București nu au dispus nicio măsură preventivă față de persoanele audiate ieri, 6 iulie 2022, în urma perchezițiilor desfășurate de polițiști în Constanța, București și Giurgiu, au declarat, pentru ZIUA de Constanța, surse judiciare!
Persoanele vizate de anchetă au fost audiate ieri la Parchetul de pe lângă Tribunalul București, însă anchetatorii au apreciat că, la acest moment al anchetei, nu se impune luarea vreunei măsuri preventive față de persoanele vizate.
Amintim, printre persoanele cercetate în dosarul în care a fost estimat un prejudiciu de 33 de milioane de lei se află și un constănțean, însă nicio firmă vizată de anchetă nu este din Constanța.
Este vorba despre dosarul polițiștilor de la Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, coordonați de procurorii bucureșteni.
Surse judiciare au declarat ieri, pentru ZIUA de Constanța, că una dintre persoanele cercetate în dosar este din Constanța.
Pe de altă parte, au spus aceleași surse, niciuna dintre firmele vizate de ancheta procurorilor nu este din Constanța.
Cinci mandate de percheziție domiciliară au fost puse în executare la data de 6 iulie 2022, de către polițiștii bucureșteni.
Perchezițiile s-au desfășurat în municipiul București și județele Giurgiu și Constanța, la sediile sociale și punctele de lucru ale unor societăți, precum și la locuințele persoanelor bănuite, într-un dosar penal aflat în supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București, în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.
Potrivit IGPR, din cercetări a reieșit că persoanele bănuite ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților pe care le controlau, în mod direct ori prin interpuși, operațiuni fictive, care ar fi atestat aprovizionarea cu materiale feroase și neferoase, în scopul justificării livrărilor către procesatorii finali, activitate ilicită care ar fi condus la prejudicierea bugetului de stat cu 33 de milioane de lei.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La acțiune au participat polițiști din cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice - I.G.P.R., cu sprijinul Institutului Național de Criminalistică.
PRECIZĂRI
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii