Oficial! Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare, în primă instanță
Oficial! Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, condamnat cu executare, în primă instanțăFacem precizarea că am încercat să obținem un punct de vedere de la Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, însă demersul nostru nu a fost posibil. În cazul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, va dori totuşi să transmită un punct de vedere, acesta va fi publicat în cel mai scurt timp.
Judecătoria Medgidia s-a pronunțat în dosarul în care Valentin Vrabie, primarul din Medgidia, este acuzat de fals intelectual.
Instanța a decis condamnaea edilului la „pedeapsa de 1 (unu) an şi 7 (şapte) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (faptă din 20.06.2019)“, conform minutei judecătorelti.
„În temeiul art. 60 C.pen. pedeapsa se execută în regim de detenţie“ - au mai decis judecătorii din Medgidia.
Decizia de azi nu este definitivă!
Oficial!
Dosarul a fost instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.În temeiul art. 321 C.pen., raportat la art. 396 alin (1) şi (2) Cod proc. penală condamnă pe inculpatul V.V., la pedeapsa de 1 (unu) an şi 7 (şapte) luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual (faptă din 20.06.2019). În temeiul art. 60 C.pen. pedeapsa se execută în regim de detenţie. În temeiul art. 67 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa complementară prevăzută de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat pe o perioadă de 4 (patru) ani după executarea pedepsei închisorii, după grațierea totală ori a restului de pedeapsă, după împlinirea termenului de prescripție a executării pedepsei sau după expirarea termenului de supraveghere a liberării condiționate. În temeiul art. 65 alin. 1 raportat la art. 66 alin. 1 C.pen. aplică inculpatului pedeapsa accesorie prevăzută de art. 66 alin. 1 lit. a şi b C.pen., respectiv interzice inculpatului exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, și dreptul de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat din momentul rămânerii definitive a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa principală privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. În temeiul art. 25 alin (3) Cod proc. penală raportat la art. 404 alin (4) lit. (i) Cod proc. penală desfiinţează înscrisul Certificatului de atestare fiscală pentru persoane juridice privind impozite, taxe locale şi alte venituri datorate bugetului local nr. .....din .....emis de Primăria mun. Medgidia, aflat la fila 23 dosarul de urmărire penală. În temeiul art. 274 alin. 1 C. pr. pen., obligă inculpatul la plata cheltuielilor judiciare către stat în sumă de 11.000 lei aferentă urmăririi penale şi judecăţii. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea hotărârii, conform art. 410 alin (1) Cod procedură penală. Pronunţată astăzi, 28.06.2022, după redactare, prin punerea la dispoziţie a soluţiei prin mijlocirea grefei instanţei.
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Dosarul a fost soluționat, potrivit datelor noastre, de completul de judecată prezidat de Marius Cătălin Croitoru, președintele Judecătoriei Medgidia.
Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Constanța.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp