Verdict în așteptare pentru ANL-urile din Palazu Mare
Verdict în așteptare pentru ANL-urile din Palazu Mare
27 Oct, 2023 12:51
ZIUA de Constanta
1141
Marime text
- În primă instanță, Primarul Municipiului Constanța fusese autorizat să desființeze lucrările considerate a fi nelegale.
Este vorba despre dosarul cu indicativul 2544/212/2022, aflat pe rolul Secției I Civile a Tribunalului, cauză în care instanța s-a retras pentru deliberări, anunțând inițial că soluția va fi pronunțată astăzi.
Totuși, în urmă cu scurt timp, completul de judecată a anunțat că are nevoie de mai mult timp pentru deliberări, iar pronunțarea soluției a fost amânată pe data de 10 noiembrie 2023.
Cazul se află în atenția completului Apel Civil 6 al Secției I Civile, format, potrivit surselor noastre, din magistrații Adriana Mihaela Vasile și Maria Roxana Codreanu.
Oricare va fi decizia Tribunalului în acest proces, ea va fi definitivă.
Amintim, dosarul a ajuns la tribunal după ce reprezentanții Agenției Naționale pentru Locuințe au declarat apel împotriva primei sentințe pronunțate în cauză.
Așa cum arătam în edițiile anterioare, în minuta hotărârii contestate de ANL se arată că instanța „admite cererea de chemare în judecată. Obligă pârâtul (nr., Agenția Națională pentru Locuințe) să aducă la starea iniţială imobilul situat în municipiului Constanta, Cartier Palazu Mare ANL, prin desfiinţarea fundaţiilor continue din beton armat în suprafaţă totală de aproximativ S=1117 mp pe laturile de Sud-Est şi Nord-Vest ale terenului şi desfiinţarea plăcii turnată din beton armat, peste fundaţia executată pe latura de Sud-Est în suprafaţa de aproximativ S-558,5 mp“.
Totodată, Judecătoria Constanța „stabileşte un termen limită de executare a măsurilor dispuse de şase luni din momentul rămânerii definitive a prezentei hotărâri, iar in caz de refuz, dispune autorizarea Primarului Municipiului Constanţa să aducă la îndeplinire măsură desfiinţării şi readucerii imobilului în starea iniţială, pe cheltuiala pârâtului“.
Nu în ultimul rând, instanța „respinge ca neîntemeiată cererea reconvenţională“.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Autorizația de construire pentru Catedrala Eroilor Constanța, în atenția instanței! Judecătorii s-au retras pentru deliberări
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii