Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:17 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Verdict la Curtea de Apel Constanța pentru Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina (MINUTA)

ro

04 Jun, 2024 09:35 708 Marime text
  • Tudor Hubati a dat în judecată Agenția Națională de Integritate.
Curtea de Apel Constanța s-a pronunțat în dosarul deschis de Tudor Hubati, adjunctul Zonei Libere Sulina pentrul anularea raportului întocmit de Agenția Națională de Integritate în cazul său!
 
Judecătorii constănțeni au apreciat acțiunea deschisă de directorul tulcean ca fiind neîntemeiată și au respins-o ca atare.
 
Decizia Curții de Apel mai poate fi atacată în recurs, urmând ca, în această situație, dosarul să fie înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție, Curtea Supremă a României, pentru soluționarea căii de atac.
 
Iată minuta hotărârii din 3 iunie 2024 a Curții de Apel, în dosar 890/88/2023
 
„Respinge cererea de chemare în judecată ca neîntemeiată.
Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare.
Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Constanţa - Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal“
 


Acum, Tudor Hubati are la dispoziție 15 zile de la primirea hotărârii motivate pentru a declara recursul.
 
Potrivit datelor noastre, la Curtea de Apel, cazul s-a aflat în atenția completului prezidat de magistratul Anca Ramona Pârlețeanu, din cadrul Secției de Contencios administrativ și fiscal a instanței.
 
Amintim, la data de 7 iunie 2023, Agenția Națională de Integritate a anunțat că Tudor Hubati, consilier local în cadrul Consiliului Local al Orașului Sulina, din județul Tulcea, „se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 07 noiembrie 2017“.
 
Inspectorii de integritate au anunțat atunci că starea de incompatibilitate a apărut „întrucât deține și exercită simultan atât funcția de consilier local cât și pe cea de director general adjunct în cadrul unei regii autonome aflate sub autoritatea consiliului judeţean, încălcând astfel prevederile art. 88, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003“.
 
În replică, Tudor Hubati a cerut în instanță anularea raportului ANI, cererea sa fiind acum respinsă ca neîntemeiată, de către judecătorii constănțeni.
 
Tudor Hubati este director adjunct la Administrația Zonei Libere Sulina și consilier local, la al doilea mandat, la Sulina din partea PSD, în 2020 el candidând și pentru funcția de primar.
 
Sursa documentare: Portalul Național al Jurisprudenței www.rejust.ro, Portalul Instanțelor de Judecată, integritate.eu
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
ANI acuză – incompatibilitate
Averea, interesele și firmele lui Tudor Hubati, directorul adjunct al Zonei Libere Sulina! (DOCUMENTE)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii