Victorie de etapă împotriva unor betoane ridicate pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu Tribunalul Constanţa a dispus suspendarea autorizaţiei de construire emise de Primărie în favoarea investitorului Cambela Prod
Victorie de etapă împotriva unor betoane ridicate pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu: Tribunalul Constanţa
26 Mar, 2018 00:00
ZIUA de Constanta
5159
Marime text
Un grup de locuitori ai municipiului Constanţa care locuiesc pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, în zona sediului Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa, au obţinut în instanţă o victorie de etapă în încercarea lor de a anula o autorizaţie de construire privind lucrările care se efectuează în faţa blocului S6, în imediata vecinătate a blocului în care locuiesc.
La sfârşitul săptămânii trecute, pe 23 martie, judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Constanţa au admis cererea celor 16 constănţeni. Iată cum sună pe scurt soluţia magistraţilor: „Hotărâre. Admite acţiunea. În baza art. 14 din L. nr. 554/2004, dispune suspendarea Autorizaţiei de construire nr. 986/17.07.2017, emisă de către pârâtul Primarul Municipiului Constanţa. Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 50 de lei reprezentând cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanţa. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.03.2018“.
Astfel, instanţa a decis că se impune suspendarea autorizaţiei de construire emise în beneficiul „investitorului“, motiv pentru care acesta nu mai poate face, în mod normal, nicio lucrare pe terenul respectiv. Constănţenii care au acţionat în instanţă Primăria Constanţa, Primarul Municipiului Constanţa şi pe beneficiarul lucrării, Cambela Prod SRL, au fost reprezentaţi în instanţă de avocatul Ştefan Bitoleanu.
Atât lupta avocatului, cât şi a pârâţilor va continua în instanţă, dat fiind faptul că se aşteaptă ca investitorul imobiliar şi primarul să formuleze recurs la soluţia de fond a magistraţilor.
Actualmente, zona respectivă este una calamitată, susţin locuitorii din cartier, din cauza lucrărilor de deviere a conductelor, începute în luna decembrie a anului 2017 şi care, pe parcurs, au dus inclusiv la tăierea unor copaci.
Deputatul USR Stelian Ion, unul dintre cei care au încurajat în permanenţă locuitorii municipiului Constanţa să se adreseze instanţelor ori de câte ori drepturile la un mediu înconjurător sănătos le sunt încălcate, spune că ar trebui să renunţăm la atitudini de genul „ce putem face noi?“ sau „nu are sens să te pui cu Primăria“.
„Putem face multe şi are sens să ne opunem abuzurilor autorităţilor, chiar şi prin acţiuni în instanţă, aşa cum au procedat şi locuitorii de pe bulevardul Lăpuşneanu, care nu au stat pasivi la abuzurile Primăriei şi au reuşit să stopeze în instanţă, cel puţin pentru moment, lucrările de construire a unui bloc pe spaţiul verde din imediata lor vecinătate. Primarul Făgădău, în ciuda tuturor făgăduielilor, îşi continuă opera începută pe vremea lui Mazăre: în Constanţa se defrişează încontinuu, se dau PUZ-uri şi autorizaţii de construire în favoarea «băieţilor deştepţi», se construieşte în neştire pe spaţiile verzi. Primarul nu se poate descotorosi de practicile de pe vremea când era mâna dreaptă a lui Mazăre, însă constănţenii au început să găsească remediile împotriva acestor abuzuri. Sper ca remediul cel mai eficient să îl găsească peste doi ani, înlăturând prin vot «ciuma roşie» de la conducerea Constanţei“, susţine deputatul Stelian Ion, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Vă reamintim că, în 2016, chiar pe locul pe care urma să fie realizată investiţia celor de la Cambela Prod, locuitorii din zonă au ieşit în stradă. Protestul s-a desfăşurat atunci chiar în faţa blocului S6, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183, lângă staţia de autobuz Suceava, vizavi de parcul Tăbăcărie. Protestul a avut loc cu o zi înainte de dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona delimitată de bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Ulterior, aceştia au formulat memorii către Primărie, lucrurile păreau că se rezolvă, doar că, pe 1 decembrie 2017, escavatoarele au început să efectueze primele lucrări.
Controversata investiţie imobiliară a fost anunţată de Cambela Prod SRL încă din toamna anului 2015, când reprezentanţii firmei s-au prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, lângă CCINA Constanţa.
După ce a primit încuviinţarea celor de la Mediu, anul trecut, pe 26 aprilie, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a emis pentru firma Cambela Prod SRL Certificatul de urbanism nr. 1542, cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. Doar că, în locul unui bloc de patru etaje, cât era anunţat iniţial, în zonă îşi pot face loc două blocuri, şi nu de patru etaje, ci de şase.
Vă reamintim că beneficiarul SC Cambela Prod SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul proiectului „Imobil locuinţe D+P+4 etaje“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Pentru viitoarea construcţie, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 2349/16.07.2015. Terenul cu număr cadastral 225171, în suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu nr. 183B. Vecinătăţile terenului studiat sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate particulară Ene Daniel, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6). Respectivul teren este proprietatea privată a societăţii comerciale Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr. 1589/18.10.2013.
„Construcţia nou propusă nu va afecta construcţiile din jur, acestea fiind dispuse la distanţe asigurătoare faţă de amplasamentul noului imobil. Distanţele faţă de vecinătăţi sunt: 41,5 ml faţă de imobilul situat la nord, 18 ml faţă de imobilul situat pe latura de vest. Pe latura de sud se află teren liber de construcţii, iar pe latura de est - trotuarul aferent bulevardului Alexandru Lăpuşneanu“. Accesul auto şi accesul locatarilor la terenul studiat se vor face din aleea carosabilă, situată în partea de vest a terenului.
Clădirea va avea accesurile principale pietonale realizabile prin intermediul unei rampe de scară de şapte trepte, cât şi prin intermediul unei rampe pentru persoane cu dizabilităţi. Locurile de parcare vor fi dispuse în felul următor: la demisol, în şase sisteme de parcare multiparking KLAUS P210 - cu două locuri pe sistem. Imobilul va pune la dispoziţia locatarilor 21 de locuri de parcare, aflate în totalitate în limita de proprietate, aceste locuri de parcare corespunzând unui număr de 20 de apartamente, se arată în memoriul proiectului.
În primăvara anului trecut, la APM Constanţa, Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL au depus memoriul de prezentare a proiectului „PUZ - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, zona bloc S6 - municipiul Constanţa“. Potrivit proiectului, zona de studiu reprezintă un fragment dintr-o suprafaţă intravilană a cărei întindere este stabilită optim în vederea efectuării studiilor urbanistice. Planul Urbanistic Zonal în cauză are la bază Avizul de oportunitate nr. 47445.25.03.2016, anexă la Certificatul de urbanism nr. 1542/26.04.2016, emise de Primăria Municipiului Constanţa. Zona studiată prin PUZ are suprafaţa de 23.261 mp şi include amplasamentele care au generat studiul PUZ.
Zona studiată prin prezentul PUZ este delimitată conform avizului de oportunitate astfel: la nord - strada Suceava, la sud - aleea Argeşului, la est - bulevardul Al. Lăpuşneanu, la vest - aleea Argeşului, bloc S6.
Amplasamentele care au generat studiul PUZ sunt două parcele - proprietăţi private, astfel: amplasamentul 1, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, aleea Argeşului, zona bloc S6, identificat cu număr cadastral 13242, este proprietate privată şi are o suprafaţă de 1.000 mp, fiind liber de construcţii; amplasamentul 2, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, aleea Argeşului, zona bloc S6, identificat cu număr cadastral 225271, este proprietate privată şi are o suprafaţă de 534 mp, fiind liber de construcţii. Amplasamentul este situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A, identificat cu număr cadastral 241770.
Anterior, această zonă a fost supusă reglementărilor PUZ - zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu (nord), strada Soveja (sud), bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (est), aleea Umbrelor şi aleea Melodiei (vest), conform Avizului de oportunitate 3709/17.12.2013, aprobat cu HCL nr. 102/30.04.2015. Potrivit memoriului depus la APM Constanţa, pe amplasamentul situat pe Alexandru Lapuşneanu, aleea Argeşului, zona bloc S6, identificat cu număr cadastral 13242, cu suprafaţa de 1.000 mp, se propune ridicarea unui bloc al cărui etaj cinci se va retrage cu cel puţin trei metri de la limita etajului 4, iar etajul 6 - minimum trei metri de la limita etajului 5, faţă de aleea Argeşului.
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2000 şi are sediul social în comuna Stejaru, judeţul Tulcea. Capitalul social subscris, de 5.700.400 de lei, integral vărsat, este compus din 57.004 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Asociaţii firmei sunt: Tănase Bela, născut pe 2.10.1978, în Babadag, Tulcea, cu 99,99 din capitalul social, şi Constantin Bela, născut pe 16.03.1953, în satul Stejaru, Tulcea, cu 0,1% din capitalul social. Tănase Bela este administratorul societăţii Cambela Prod SRL, care se ocupă de fabricarea betonului. În anul 2016, firma cu 95 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 284.775.452 de lei şi un profit net de 7.670.813 lei.
Dacă tendinţa actuală de betonizare a Constanţei va continua, spaţiile verzi dintre blocuri vor deveni, în câţiva ani, o amintire. În ultima vreme, pe cât de agresive au devenit construcţiile pe spaţii verzi, pe atât de vigilenţi au început să fie şi cetăţenii. Aproape toată partea cândva verde dintre blocurile care se înşiră de-a lungul bulevardului Lăpuşneanu a fost acaparată în ultimii ani de blocuri noi.
„Pentru ce s-a întârziat cu realizarea Registrului Spaţiilor Verzi timp de aproape opt ani? Pentru ce «investitorii» au aşteptat răbdători ani de zile ca anumite fapte penale să fie considerate prescrise? Urmează, acum, în perioada de «boom» imobiliar, ca profitul să curgă în detrimentul copacilor, al locurilor de parcare şi al aerului curat“, susţin şi reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“, care luptă permanent împotriva abuzurilor asupra spaţiului verde din municipiul Constanţa.
Citeşte şi:
Proteste inutile. Investiţie imobiliară controversată, în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Lucrările continuă
Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)
Constănţenii nu vor blocuri noi pe bulevardul Lăpuşneanu Dezbatere publică cu scântei pentru PUZ-ul iniţiat de Bela Tănase (galerie foto)
Bela Tănase intenţionează să elaboreze un PUZ. Este vizat un spaţiu verde de pe bulevardul Lăpuşneanu
La sfârşitul săptămânii trecute, pe 23 martie, judecătorii Secţiei de contencios administrativ şi fiscal din cadrul Tribunalului Constanţa au admis cererea celor 16 constănţeni. Iată cum sună pe scurt soluţia magistraţilor: „Hotărâre. Admite acţiunea. În baza art. 14 din L. nr. 554/2004, dispune suspendarea Autorizaţiei de construire nr. 986/17.07.2017, emisă de către pârâtul Primarul Municipiului Constanţa. Obligă pârâţii la plata către reclamanţi a sumei de 50 de lei reprezentând cheltuieli de judecată - taxa judiciară de timbru. Cu drept de recurs în termen de cinci zile de la comunicare, recurs ce va fi depus la Tribunalul Constanţa. Pronunţată, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor, prin mijlocirea grefei instanţei, azi, 23.03.2018“.
Astfel, instanţa a decis că se impune suspendarea autorizaţiei de construire emise în beneficiul „investitorului“, motiv pentru care acesta nu mai poate face, în mod normal, nicio lucrare pe terenul respectiv. Constănţenii care au acţionat în instanţă Primăria Constanţa, Primarul Municipiului Constanţa şi pe beneficiarul lucrării, Cambela Prod SRL, au fost reprezentaţi în instanţă de avocatul Ştefan Bitoleanu.
Atât lupta avocatului, cât şi a pârâţilor va continua în instanţă, dat fiind faptul că se aşteaptă ca investitorul imobiliar şi primarul să formuleze recurs la soluţia de fond a magistraţilor.
Actualmente, zona respectivă este una calamitată, susţin locuitorii din cartier, din cauza lucrărilor de deviere a conductelor, începute în luna decembrie a anului 2017 şi care, pe parcurs, au dus inclusiv la tăierea unor copaci.
Deputatul USR Stelian Ion, unul dintre cei care au încurajat în permanenţă locuitorii municipiului Constanţa să se adreseze instanţelor ori de câte ori drepturile la un mediu înconjurător sănătos le sunt încălcate, spune că ar trebui să renunţăm la atitudini de genul „ce putem face noi?“ sau „nu are sens să te pui cu Primăria“.
„Putem face multe şi are sens să ne opunem abuzurilor autorităţilor, chiar şi prin acţiuni în instanţă, aşa cum au procedat şi locuitorii de pe bulevardul Lăpuşneanu, care nu au stat pasivi la abuzurile Primăriei şi au reuşit să stopeze în instanţă, cel puţin pentru moment, lucrările de construire a unui bloc pe spaţiul verde din imediata lor vecinătate. Primarul Făgădău, în ciuda tuturor făgăduielilor, îşi continuă opera începută pe vremea lui Mazăre: în Constanţa se defrişează încontinuu, se dau PUZ-uri şi autorizaţii de construire în favoarea «băieţilor deştepţi», se construieşte în neştire pe spaţiile verzi. Primarul nu se poate descotorosi de practicile de pe vremea când era mâna dreaptă a lui Mazăre, însă constănţenii au început să găsească remediile împotriva acestor abuzuri. Sper ca remediul cel mai eficient să îl găsească peste doi ani, înlăturând prin vot «ciuma roşie» de la conducerea Constanţei“, susţine deputatul Stelian Ion, într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Vă reamintim că, în 2016, chiar pe locul pe care urma să fie realizată investiţia celor de la Cambela Prod, locuitorii din zonă au ieşit în stradă. Protestul s-a desfăşurat atunci chiar în faţa blocului S6, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183, lângă staţia de autobuz Suceava, vizavi de parcul Tăbăcărie. Protestul a avut loc cu o zi înainte de dezbaterea publică asupra propunerilor preliminare ale PUZ-ului privind zona delimitată de bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, bloc S6, municipiul Constanţa. Ulterior, aceştia au formulat memorii către Primărie, lucrurile păreau că se rezolvă, doar că, pe 1 decembrie 2017, escavatoarele au început să efectueze primele lucrări.
Despre investiţia firmei Cambela Prod SRL
Controversata investiţie imobiliară a fost anunţată de Cambela Prod SRL încă din toamna anului 2015, când reprezentanţii firmei s-au prezentat la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, în vederea obţinerii acordului de mediu pentru construirea unui imobil cu patru etaje, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 183B, lângă CCINA Constanţa.
După ce a primit încuviinţarea celor de la Mediu, anul trecut, pe 26 aprilie, Serviciul de Urbanism din cadrul Primăriei Constanţa a emis pentru firma Cambela Prod SRL Certificatul de urbanism nr. 1542, cu obiectul „Elaborare Plan Urbanistic Zonal, conform Avizului de oportunitate nr. 47 445 din 25.03.2016“. Doar că, în locul unui bloc de patru etaje, cât era anunţat iniţial, în zonă îşi pot face loc două blocuri, şi nu de patru etaje, ci de şase.
Vă reamintim că beneficiarul SC Cambela Prod SRL a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului memoriul proiectului „Imobil locuinţe D+P+4 etaje“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Pentru viitoarea construcţie, municipalitatea a emis Certificatul de urbanism nr. 2349/16.07.2015. Terenul cu număr cadastral 225171, în suprafaţă totală de 534 mp, este amplasat în intravilanul municipiului Constanţa, pe bulevardul Al. Lăpuşneanu nr. 183B. Vecinătăţile terenului studiat sunt: la est - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, la sud - proprietate particulară Ene Daniel, la nord - domeniu privat de interes local, la vest - domeniu public de interes local (alee acces parcare şi imobil locuinţe colective S6). Respectivul teren este proprietatea privată a societăţii comerciale Cambela Prod SRL, conform contractelor de vânzare-cumpărare nr. 1589/18.10.2013.
„Construcţia nou propusă nu va afecta construcţiile din jur, acestea fiind dispuse la distanţe asigurătoare faţă de amplasamentul noului imobil. Distanţele faţă de vecinătăţi sunt: 41,5 ml faţă de imobilul situat la nord, 18 ml faţă de imobilul situat pe latura de vest. Pe latura de sud se află teren liber de construcţii, iar pe latura de est - trotuarul aferent bulevardului Alexandru Lăpuşneanu“. Accesul auto şi accesul locatarilor la terenul studiat se vor face din aleea carosabilă, situată în partea de vest a terenului.
Clădirea va avea accesurile principale pietonale realizabile prin intermediul unei rampe de scară de şapte trepte, cât şi prin intermediul unei rampe pentru persoane cu dizabilităţi. Locurile de parcare vor fi dispuse în felul următor: la demisol, în şase sisteme de parcare multiparking KLAUS P210 - cu două locuri pe sistem. Imobilul va pune la dispoziţia locatarilor 21 de locuri de parcare, aflate în totalitate în limita de proprietate, aceste locuri de parcare corespunzând unui număr de 20 de apartamente, se arată în memoriul proiectului.
În primăvara anului trecut, la APM Constanţa, Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL au depus memoriul de prezentare a proiectului „PUZ - bulevardul Alexandru Lăpuşneanu - aleea Argeşului, zona bloc S6 - municipiul Constanţa“. Potrivit proiectului, zona de studiu reprezintă un fragment dintr-o suprafaţă intravilană a cărei întindere este stabilită optim în vederea efectuării studiilor urbanistice. Planul Urbanistic Zonal în cauză are la bază Avizul de oportunitate nr. 47445.25.03.2016, anexă la Certificatul de urbanism nr. 1542/26.04.2016, emise de Primăria Municipiului Constanţa. Zona studiată prin PUZ are suprafaţa de 23.261 mp şi include amplasamentele care au generat studiul PUZ.
Zona studiată prin prezentul PUZ este delimitată conform avizului de oportunitate astfel: la nord - strada Suceava, la sud - aleea Argeşului, la est - bulevardul Al. Lăpuşneanu, la vest - aleea Argeşului, bloc S6.
Amplasamentele care au generat studiul PUZ sunt două parcele - proprietăţi private, astfel: amplasamentul 1, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, aleea Argeşului, zona bloc S6, identificat cu număr cadastral 13242, este proprietate privată şi are o suprafaţă de 1.000 mp, fiind liber de construcţii; amplasamentul 2, situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu, aleea Argeşului, zona bloc S6, identificat cu număr cadastral 225271, este proprietate privată şi are o suprafaţă de 534 mp, fiind liber de construcţii. Amplasamentul este situat pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 185A, identificat cu număr cadastral 241770.
Anterior, această zonă a fost supusă reglementărilor PUZ - zona delimitată de bulevardul Aurel Vlaicu (nord), strada Soveja (sud), bulevardul Alexandru Lăpuşneanu (est), aleea Umbrelor şi aleea Melodiei (vest), conform Avizului de oportunitate 3709/17.12.2013, aprobat cu HCL nr. 102/30.04.2015. Potrivit memoriului depus la APM Constanţa, pe amplasamentul situat pe Alexandru Lapuşneanu, aleea Argeşului, zona bloc S6, identificat cu număr cadastral 13242, cu suprafaţa de 1.000 mp, se propune ridicarea unui bloc al cărui etaj cinci se va retrage cu cel puţin trei metri de la limita etajului 4, iar etajul 6 - minimum trei metri de la limita etajului 5, faţă de aleea Argeşului.
Cambela Prod SRL, în datele Registrului Comerţului
Potrivit Registrului Comerţului, firma a fost înfiinţată în anul 2000 şi are sediul social în comuna Stejaru, judeţul Tulcea. Capitalul social subscris, de 5.700.400 de lei, integral vărsat, este compus din 57.004 părţi sociale. Valoarea unei părţi sociale este de 100 de lei. Asociaţii firmei sunt: Tănase Bela, născut pe 2.10.1978, în Babadag, Tulcea, cu 99,99 din capitalul social, şi Constantin Bela, născut pe 16.03.1953, în satul Stejaru, Tulcea, cu 0,1% din capitalul social. Tănase Bela este administratorul societăţii Cambela Prod SRL, care se ocupă de fabricarea betonului. În anul 2016, firma cu 95 de angajaţi a declarat o cifră de afaceri de 284.775.452 de lei şi un profit net de 7.670.813 lei.
Dacă tendinţa actuală de betonizare a Constanţei va continua, spaţiile verzi dintre blocuri vor deveni, în câţiva ani, o amintire. În ultima vreme, pe cât de agresive au devenit construcţiile pe spaţii verzi, pe atât de vigilenţi au început să fie şi cetăţenii. Aproape toată partea cândva verde dintre blocurile care se înşiră de-a lungul bulevardului Lăpuşneanu a fost acaparată în ultimii ani de blocuri noi.
„Pentru ce s-a întârziat cu realizarea Registrului Spaţiilor Verzi timp de aproape opt ani? Pentru ce «investitorii» au aşteptat răbdători ani de zile ca anumite fapte penale să fie considerate prescrise? Urmează, acum, în perioada de «boom» imobiliar, ca profitul să curgă în detrimentul copacilor, al locurilor de parcare şi al aerului curat“, susţin şi reprezentanţii Asociaţiei „Verde Urban“, care luptă permanent împotriva abuzurilor asupra spaţiului verde din municipiul Constanţa.
Citeşte şi:
Proteste inutile. Investiţie imobiliară controversată, în Constanţa, pe bulevardul Alexandru Lăpuşneanu. Lucrările continuă
Cristina Şerbu şi Cambela Prod SRL s-au adresat APM Constanţa. Este vizată o investiţie imobiliară în coasta CCINA (document)
Constănţenii nu vor blocuri noi pe bulevardul Lăpuşneanu Dezbatere publică cu scântei pentru PUZ-ul iniţiat de Bela Tănase (galerie foto)
Bela Tănase intenţionează să elaboreze un PUZ. Este vizat un spaţiu verde de pe bulevardul Lăpuşneanu
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii