Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Victorie în instanță pentru Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie Constanţa! (Document)

ro

28 Apr, 2021 00:00 3076 Marime text
  • Prin cererea înregistrată inițial pe rolul Tribunalului Constanța, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie - Biroul Teritorial S.N.A.P. Constanţa, în contradictoriu cu IPJ Constanța a solicitat să se dispună salarizarea la nivel maxim pentru perioada începând cu data de 09 aprilie 2015 și ulterior, până la zi.


Judecătorii de la Curtea de Apel Constanța au admis în parte o acțiune formulată de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie - Biroul Teritorial S.N.A.P. Constanţa în contradictoriu cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa.


Pe scurt, Curtea de Apel a decis obligaea IPJ Constanța la „recalcularea drepturilor salariale aferente perioadei 01.01.2017 – 30.01.2017 la nivelul maxim aflat în plată, prin includerea sporului de fidelitate și a sporului pentru absolvirea instituțiilor de învățământ superior cu diplomă de licență, precum și la plata diferențelor de drepturi salariale rezultate. Obligă la plata dobânzii legale aferente diferențelor salariale datorate și actualizarea contravalorii acestora cu indicele de inflație, de la data nașterii dreptului și până la plata efectivă“.


Totodată, instanța a respins ca rămasă fără obiect cererea de recalculare a drepturilor salariale începând cu data de 31.01.2017.


Decizia judecătorilor de la Curtea de Apel Constanța este definitivă.


De menționat că prin cererea înregistrată inițial pe rolul Tribunalului Constanța, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie - Biroul Teritorial S.N.A.P. Constanţa, în contradictoriu cu IPJ Constanța a solicitat să se dispună salarizarea la nivel maxim pentru perioada începând cu data de 09 aprilie 2015 și ulterior, până la zi, respectiv inspectoratul:



1- să emită actele, prin care să recalculeze salariul de funcție și sporurile de care au beneficiat reclamanții, la nivelul maxim aflat în plată al acestor drepturi salariale acordat întregii categorii profesionale, respectiv Familii Ocupaționale de Funcții Bugetare: Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, în sensul dispozițiilor art.1, alin.. (5/1) din OUG nr. 83/2014, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru fiecare functie, grad, treapta, clasă și gradatie, în conformitate cu prevederile Anexei 1 a Ordonantei Guvernului nr. 38/2003 privind salarizarea si alte drepturi ale politistilor.


2.-să plătească diferenta de drepturi salariale constand în sporul de risc și suprasolicitare neuropsihică pana la nivelul maxim de 25% din salariul de bază începand cu data de 01.08.2015, întrucât pârâtul a acordat acest spor doar în procent de 5%, în loc să îl achite la nivelul maxim de până .25%, aflat în plată la nivelul Familiei Ocupaționale de Funcții Bugetare: Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.


3.Să calculeze și să plătească sumelor compensatorii aferente sporului de fidelitate, raportat la nivelul maxim aflat în plată, pentru perioada de referință, pentru cei care nu au beneficiat la nivel maxim, prin eliminarea discriminării.



4.Să calculeze și să plătească suma compensatorie care trebuie introdusă în salariul de bază, rezultată din acordarea sporului de studii superioare, raportat la nivelul maxim aflat în plată, pentru perioada de referință.


5. Să acorde, sumele compensatorii aferente salariului de merit în plată, la nivelul anului 2009, în cuantum de 100 %, exceptând pe cei cărora li s-a înghetat în salariu acest drept în anul 2009 și ținând seama de procentele acordate începand cu anii 2016, până la trecerea în rezervă, pentru cei care nu au beneficiat de această sumă compensatorie, în cuantum de 100%.


Restul solicitărilor pot fi citite accesând secțiunea Documente.


Sursa: rolii.ro


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și

Care sunt solicitările
Peste 500 de jandarmi din Constanța au chemat în instanță M.A.I. Dosarul, din nou la Curtea de Apel

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii