Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 02 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Viol în Tomis Nord! 20 de ani de închisoare și daune de 80.000 de euro! Sentința contestată

ro

13 Apr, 2023 15:28 4477 Marime text


Individul de 24 de ani, acuzat că ar fi violat o minoră, de 15 ani, în spatele unui bloc din Tomis Nord, a fost condamnat!

Judecătoria Constanța i-a aplicat inculpatului 20 de ani de închisoare, pentru săvârșirea în stare de recidivă postexecutorie a infracțiunilor de viol, tâlhărie calificată, tentativă la viol și tâlhărie – a luat 20 de ani de închisoare.

Totodată, instanța a decis obligarea inculpatului să-i achite minorei 80.000 euro, echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății, cu titlu de daune morale.

Decizia Judecătoriei Constanța a fost contestată la Curtea de Apel Constanța, instanță ce va lua o decizie definitivă!

Dosarul a fost instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa!
 
Amintim că, la data de 2 septembrie 2022, în jurul orei 22:30, polițiști din cadrul Secției 2 Poliție au fost sesizați prin apel 112, cu privire la faptul că o minoră a fost victima unei infracțiuni de viol.

Deplasați la fața locului polițiștii au constatat faptul că minora, de 15 ani, ar fi fost acostată de un bărbat, care ar fi constrâns-o să întrețină raporturi sexuale cu acesta.

 
În urma verificărilor și investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat bărbatul, de 24 de ani, acesta fiind reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventiv.
 
Ulterior, a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propunere de sesizare a instanței de judecată, în vederea arestării preventive pentru 30 de zile, iar instanța a admis propunerea.
 
În cauză, a fost întocmit un dosar de cercetare penală.
 
Precizăm totodată că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea şi arestarea preventivă reprezintă etape şi măsuri din cursul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual adecvat de administrare a probatoriului, activităţi ce nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii