Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:25 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vlad Pascu vrea acasă, Judecătoria Mangalia îl ține în arest preventiv! Acum așteaptă răspuns din partea Tribunalului Constanța

ro

29 Aug, 2024 09:52 307 Marime text
Vlad Pascu - Sursa foto: ZIUA de Constanța

Vlad Pascu a primit din nou un răspuns nefavorabil din partea Judecătoriei Constanța, la mijlocul lunii august 2024. Instanța i-a respins cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.
 
MINUTA

Solutia pe scurt: În baza art. 242 alin. 2 Cod procedură penală raportat la art. 362 alin. 1 Cod procedură penală, respinge ca neîntemeiată cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Pascu Matei Vlad, cetăţenia română, studii 12 clase, necăsătorit, fără loc de muncă, fără antecedente penale, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului prevăzute de art. 192 alin. (1), (2) şi (3), art. 196 alin. (1) şi (4), art. 336 alin. (2) şi art. 338 alin. (1) din Codul penal, toate cu aplicarea art. 38 alin. (1) din Codul penal. Obligă inculpatul Pascu Matei Vlad la plata cheltuielilor judiciare către stat, în sumă de 100 lei. Cu drept la contestaţie pentru inculpat și pentru procuror, în termen de 48 de ore de la comunicarea prezentei. Pronunţată astăzi, 14.08.2024, în ședință publică, ora 14:50.
 
Drept urmare, Vlad Pascu a depus contestație față de decizia magistraților Judecătoriei Mangalia. Potrivit portalului instanțelor de judecată, contestația sa a fost înregistrată ieri, 28 august 2024, la Tribunalul Constanța.
 
Magistrații vor analiza contestația acestuia pe 03.09.2024.
 

 
Reamintim că în Dosarul 2 Mai Matei Vlad Pascu este suspectat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi părăsirea locului accidentului.
 
În dosarul pe fond, Judecătoria Mangalia a fixat un nou termen în dosarul de fond în care Vlad Pascu este cercetat pentru ucidere din culpă - 20 septembrie 2024, ora 10.
 
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
  
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Județul Constanța Vlad Pascu, așteptat din nou la Judecătoria Mangalia

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii