Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 24 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Zile de permisie“ Radu Mazăre, cerere admisă la Constanța

ro

13 Dec, 2021 00:00 8431 Marime text

 
  • Dosarul se află în prezent în faza camerei preliminare, cauza fiind pe masa completului de judecată C 3 Contestaţii format din judecătoarele Adriana Ispas și Ileana Anastasiu, de la Curtea de Apel Constanța.
 
  • Instanța se va pronunța asupra contestațiilor formulate în faza camerei preliminare pe data de 15 decembrie 2021.
 
 
Curtea de Apel Constanța a admis o cerere formulată de Radu Ștefan Mazăre, fostul primar al municipiului Constanța. Solicitarea a fost făcută în dosarul în care Constantin Conortos, procuror DNA Constanța, i-a trimis în judecată, alături de alte persoane, pe foștii primari ai municipiului Constanța, Decebal Făgădău și Radu Ștefan Mazăre.
 
Instanța a stabilit că „acordarea drepturilor prevăzute de Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate, inclusiv a unor zile de permisie de către penitenciarul în care se află încarcerat inculpatul Mazăre Radu Ștefan nu afectează în nici un fel desfășurarea procedurii în cauza de față“.
 
Dosarul se află în prezent în faza camerei preliminare, cauza fiind pe masa completului de judecată C 3 Contestaţii format din judecătoarele Adriana Ispas și Ileana Anastasiu, de la Curtea de Apel Constanța.
 
Instanța se va pronunța asupra contestațiilor formulate în faza camerei preliminare pe data de 15 decembrie 2021.
 
Decebal Făgădău este bănuit de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Asta în timp ce Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Nicoleta Constantin, la data presupusei fapte șef al Serviciului autorizații în construcții din cadrul Primăriei municipiului Constanța, estea cuzat de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 

Fulvia Antonela Dinescu, la data presupusei fapte director executiv adjunct al Direcției administrației publice locale din cadrul Primăriei municipiului Constanța, este suspectată de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Asta în timp ce în sarcina Luizei Elena Tănase, la data presupusei fapte arhitect șef al municipiului Constanța, s-a reținut complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Mariana Munteanu, la data presupuselor fapte inspector în cadrul Primăriei municipiului Constanța – Direcția de urbanism, este acuzată de fals intelectual în formă continuată, complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.
 
Viorel Ionescu, arhitect, este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit și afaceristul Florin Cârstocea, de complicitate la abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
 
Societatea comercială Perla Majestic SA, condusă de omul de afaceri Mohammad Murad, fost candidat la Primăria Mangalia, are calitatea de parte vătămată.

 
În actul de sesizare a instanței, procurorii arată că „cei șase inculpați, funcționari în cadrul Primăriei Constanța, în cursul anului 2013, ar fi reautorizat, în mod nelegal, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia, pentru care anterior, autorizația de construire inițială fusese anulată definitiv și irevocabil de instanța civilă“.
 
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța.
 
Prin decizia penală nr. 32 din 07.02.2019, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis condamnarea lui Radu Mazăre la o pedeapsă de nouă ani de închisoare. 
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Verdict final în cazul celor 120 de polițiști locali din Constanța care au încercat să anuleze o decizie a lui Decebal Făgădău
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii