Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Ziua Porţilor Deschise“, la Tribunalul Constanţa

ro

24 Oct, 2024 12:07 381 Marime text
Vineri 25 octombrie 2024, la sediul Tribunalului Constanţa din str. Traian. nr.35C se va organiza manifestarea anuală intitulată Ziua Porților Deschise, prilejuită de sărbătorirea Zilei Europene a Justiţiei Civile.

Scopul acestei acţiuni este de a face cunoscută în rândul  cetățenilor activitatea instanţelor judecătoreşti, de a-i familiariza pe aceştia cu moduI de desfaşurare a procesului judiciar în cadrul mai larg al realizării unei educaţii juridice şi al realizării prevenţiei faptelor antisociale.

Totodată se urmăreşte conştientizarea cetăţenilor că instanţele de judecată desfăşoară o activitate de interes public în  folosul cetăţenilor.

Pentru acest motiv a fost adresată invitaţia celor n teresaţi precum şi universităților constănţene de a desemna un grup de studenţi şi cadre didactice care să participe la acest eveniment.

Programul manifestării va include un tur al sediilor instanțelor constănţene cu vizite în arhivele acestora, asistarea la desfaşurarea şedinţelor de judecată, întâlnirea cu judecători şi grefieri, însoţite de explicaţii şi răspunsuri Ia întrebările privind etapele soluţionării unei cauze şi organizarea instanţelor.

De asemenea, în limita numărului de exemplare disponibil, vor fi oferite vizitatorilor ghiduri de orientare juridică întocmite de Consiliul Superior al Magistraturii.  



Citește și:

Ziua Porţilor Deschise la instanţele şi parchetele constănţene (galerie foto)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii