Ziua „Z“ în Dosarul Retrocedărilor! Curtea Supremă se pronunță asupra recursurilor în casație
Ziua „Z“ în Dosarul Retrocedărilor! Curtea Supremă se pronunță asupra recursurilor în casație
11 May, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
1913
Marime text
- Pronunțarea instanței este așteptată în dosarul 1721/1/2020, în care persoanele condamnate în Dosarul Retrocedărilor din Constanța au formulat recursuri în casație.
- De asemenea, instanța se va pronunța și asupra excepției de nelegalitate invocată de Emil Dragoș Săvulescu, Alin Horațiu Dima și Constantin Racu.
Dacă recursul va fi admis de instanță, Dosarul Retrocedărilor s-ar putea clătina din temelii!
Totodată, amintim că, la aceeași dată, instanța supremă urmeaăză să pronunțe o hotărâre și în dosarul 1721/1/2020/a2, în care alți trei inculpați din Dosarul Retrocedărilor, respectiv Emil Dragoș Săvulescu, Alin Horațiu Dima și Constantin Racu, au invocat o excepție de nelegalitate.
Dosarul privind recursul are indicativul 1721/1/2020, iar cererile de recurs în casație au fost admise de instanță, în principiu, în ianuarie 2021.
Este vorba despre solicitările adresate de Aurel Jean Andrei, Paraschiva Barbu, Cristian Borcea, Nicușor Daniel Constantinescu, Ruxandra Luminița Darie, Alin Horațiu Dima, Daniela Ramona Dospinescu, Daniel Ene, Bogdan Ghițulescu, Georgică Giurgiucanu, Valentin Gheorghe Ionescu, Ion Marica, Radu Ștefan Mazăre, Dan Miron, Niculae Nejloveanu, Carmen Pușcași, Marius Pușcași, Constantin Racu, Emil Dragoș Săvulescu și Răsvan Mircea Tudorache.
Amintim, în Dosarul Retrocedărilor, Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de detenție astfel că acum a formulat recurs în casație împotriva hotărârii care l-a trimis în spatele gratiilor.
De la momentul extrădării sale din Madagascar, fostul primar Radu Mazăre a adresat numeroase cereri instanțelor de judecată, contestând executarea pedepsei la care a fost condamnat în Dosarul Retrocedărilor.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Tribunalul Constanța, veste pentru Radu Mazăre! Începe procesul!
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii