Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanța Simona Amânar își serbează ziua de naștere. Sala Sporturilor, care îi poartă numele, primește botezul oficial

ro

07 Oct, 2024 10:50 272 Marime text
Simona Amânar. Sursa foto: Facebook (Simona Amânar) 
Multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică artistică Simona Amânar Tabără, originară din Constanța, își serbează astăzi, 7 octombrie 2024, ziua de naștere, fosta mare sportivă ajungând la 45 de ani. 
 
Născută în orașul de la malul mării, dar stabilită de mai mulți ani la Timișoara, alături de familie, Simona Amânar este și cadru universitar, dar şi oficial în sport, făcând parte, printre altele, și din Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, ca reprezentant al sporturilor olimpice de vară. Din 1997, Simona este cetățean de onoare al Constanței.

În cariera sa prodigioasă, Simona a obținut şapte medalii (trei de aur, una de argint şi trei de bronz) la Jocurile Olimpice, la ediţiile din 1996 (Atlanta) şi 2000 (Sydney), zece medalii mondiale (şase de aur şi patru de argint) şi 12 europene. Cu echipa României, a câștigat patru titluri mondiale consecutive.
 
La Jocurile Olimpice din anul 2000, cea care a fost numită „gimnasta perfectă“, fiind foarte bună la toate cele patru aparate, a realizat o săritură extrem de dificilă, care îi poartă de atunci numele. Totodată, alături de Nadia Comăneci, Simona este singura sportivă din România laureată (în 2001, la Londra) cu trofeul World Sports Awards (echivalent al Oscarului în Sport).
 
Din 2022, la inițiativa Ministerului Sportului, prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Sala Sporturilor din Constanța, clădire emblematică a orașului, poartă numele Simonei Amânar, ca o recunoaștere a meritelor sale sportive și a calității ei umane.
În prezența Simonei Amânar, Sala Sporturilor va primi botezul oficial, marți, 8 octombrie 2024.
 

Pe 8 octombrie, Simona Amânar va oferi constănțenilor ocazia de a cunoaște un campion autentic și un om special, un veritabil model pentru tinerele generații, este mesajul DJST Constanța.

 
La mulți ani, Simona! Suntem mândri de tine!
 
În urmă cu 45 de ani, pe 7 octombrie, se năștea la Constanța Simona Amânar, cea care avea să devină multiplă campioană olimpică, mondială şi europeană la gimnastică artistică.
 
A început să practice gimnastica de la vârsta de 5 ani, la Clubul Sportiv Şcolar nr. 1 din Constanța, iar evoluția sa a fost fulminantă, marcată de multă muncă, dar și de succese răsunătoare.
 
O săritură din gimnastică, cu un grad mare de dificultate, îi poartă astăzi numele, fiind executată în premieră de Simona, la Jocurile Olimpice din 2000, de la Sydney.
 
Mâine, 08.10.2024, o vom avea printre noi pe această campioană de excepție, care va „boteza” oficial Sala Sporturilor din orașul natal, mai menționează DJST Constanța.
 
Citește și:
 
Sala Sporturilor din Constanța primește botezul oficial!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii