Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:16 18 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

​Constanța. „Suspecți“ lângă mașină! Ce surpriză a avut antrenorul emerit Octavian Tileagă, dis-de-dimineață, când s-a apropiat! (GALERIE FOTO)

ro

18 Oct, 2024 17:00 355 Marime text
 

 
  • Având o îndelungată și prolifică activitate în natație, Octavian Tileagă pregătește înotători la Palatul Copiilor Constanța actualmente.   
 
An de an, Octavian Tileagă, cunoscutul antrenor emerit constănțean de natație, are parte de farse din partea elevilor săi de la Palatul Copiilor Constanța, cu ocazia zilei de naștere.
 
Foarte apreciat și iubit de sportivi, atât pentru calitățile sale de antrenor, cât și pentru cele umane, Octavian Tileagă (sub bagheta căruia Răzvan Florea a urcat în 2004, la Atena, pe podiumul olimpic) gustă din plin aceste momente care însoțesc aniversările sale, chiar dacă, la multe dintre ele, trece și prin adevărate… sperieturi, până să se dumirească despre ce e vorba!
 
S-au pus pe „lucru“
 
Așa s-a întâmplat și în anul de grație 2024, a cărei zi de 18 octombrie a prins în buchetul vieții antrenorului cea de-a 74-a floare. Trei dintre înotătorii pregătiți de Octavian Tileagă, „delfinași“, cum le spune el, Matei Silivestru, Sophia Maria Prifti și Matei Diaconescu, au venit acasă la antrenor, cu noaptea în cap și s-au pus pe „lucru“ la mașina acestuia, pe care au decorat-o ca pentru o aniversare, cu cifra 74, cu o sumedenie de bilețele, cu inimioare și cu mesaje, precum „La mulți ani, profu! Vă iubim!“.
 
Farsă moștenită din generație în generație
 
La un moment dat, pe la ora 5.30, Octavian Tileagă a descoperit ceva neobișnuit la mașina sa și a reacționat. „Mă dusesem la bucătărie să pregătesc micul dejun și, uitându-mă pe geam, am văzut două persoane la mașina mea, aplecate la cauciucuri. Am strigat de la geam și am ieșit afară. Unde am fost întâmpinat însă cu «La mulți ani, dom profesor!». Erau sportivii mei și obișnuita farsă aniversară, care a devenit deja tradițională, se moștenește de la generație la generație, de 15 - 20 de ani. Asta e cea mai mare bucurie, să constați că ai lăsat ceva în urmă, în inimile sportivilor tăi, și din punct de vedere uman, nu numai strict sportiv. Copiii mi-au povestit că și ei trecuseră prin emoții, mai devreme, când «meștereau» la mașină și lângă ei a oprit o mașină de poliție! După ce au constatat ce făceau sportivii acolo și că nu e nimic în neregulă, polițiștii au mers însă mai departe“, a povestit Octavian Tileagă.
 
„Îl faceți invidios pe Cristi Tranulea“
 
Ieșit la mașină și constatând că e vorba de farsa anuală, acesta le-a spus elevilor săi: „Mi-ați făcut-o! Îl faceți invidios pe Cristi Tranulea, că numai el se ocupa de «pungășii» din astea“. Cristian Tranulea este un fost elev de-al lui Octavian Tileagă, actualmente antrenor de natație, dar și sportiv, cu rezultate deosebite, în competițiile de înot în ape înghețate.
 
„Vârsta care vă permite să aveți buletin!“
 
Momentul aniversar a continuat apoi la bazinul de la Palatul Copiilor, unde Octavian Tileagă era așteptat de ceilalți elevi ai săi, dar și de părinți. Bazinul, dar și sala de forță fuseseră decorate potrivit evenimentului fericit din viața antrenorului, căruia i s-a cântat „La Mulți Ani!“. Copiii au adus obișnuitele prăjituri care sunt la mare preț la momentele speciale din grupul lor, savarinele, iar Octavian Tileagă i-a servit cu ciocolată. „La multi ani, dom' profesor, cu ocazia împlinirii vârstei care vă permite să aveți buletin!“, a contribuit la eveniment, cu un mesaj în mediul online, și fosta înotătoare constănțeană Magda Petrescu.
                
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Sursa foto: Facebook (Tavi Tileagă)
 
Citește și:
 
Constanța. Prin ce a trecut antrenorul Octavian Tileagă
O aniversare de pomină, cu ”împușcături” și ”inundație”!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii