Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:22 20 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

La mulți ani, Cătălina Ponor, fosta campioană a Constanței!

ro

20 Aug, 2024 12:26 313 Marime text
Cătălina Ponor. Foto: Instagram

Astăzi, 20 august 2024, constănțeanca Cătălina Ponor împlinește 37 de ani.
 
Fosta gimnastă nu mai are nevoie de nicio prezentare, ea ocupând un loc de elită în istoria sportului pe care l-a practicat.
 
Potrivit site-ului Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Cătălina Ponor a început gimnastica de la vârsta de patru ani. În 2002, le-a atras atenția antrenorilor Octavian Bellu și Mariana Bitang, care au selecționat-o la lotul național.
 
În 2003, la Campionatele Mondiale de la Anaheim (SUA), a făcut parte din echipa care a cucerit medalia de argint, iar în întrecerile pe aparate a urcat pe treapta a doua a podiumului, atât la bârnă cât și la sol.
 
În 2004, la Amsterdam, a cucerit titlul european atât cu echipa, cât și la bârnă și sol. Tot în acel an, Cătălina Ponor a participat la Jocurile Olimpice de la Atena, unde a reușit performanța de a deveni triplă campioană olimpică, cu trei emdalii de aur obținute la echipe, bârnă și sol.
 
La sfârșit de 2007 s-a retras din activitatea sportivă, din cauza accidentărilor, însă a avut puterea de a reveni. Prima data (în 2012), reîntoarcerea sa, la vârsta de 25 de ani, a avut ca rezultat obţinerea a cinci medalii la Europene şi la Jocurile Olimpice.
 
În 2016, la o vârstă când alte gimnaste din România s-au retras de mult din activitate şi au alte preocupări, Cătălina a arătat în continuare foame de performanţă. A renunţat la o viaţă liniştită pentru a simţi din nou atmosfera de concurs şi aplauzele spectatorilor. După trei ani în care a stat departe de gimnastică, a revenit. Multe i s-au pus în cale, o operaţie, perioada de recuperare, însă nu a cedat. A urcat pe podium la Europene, iar la Jocurile Olimpice din Brazilia a prins ultimul act la bârnă. Sacrificiul ei şi aura olimpică i-au fost răsplătite cu onoarea de a fi portdrapelul României la Rio.
 
Marea campioană a Constanței este și cetățean de onoare al municipiului de la malul mării.
 
În anul 2021 a fost numită membru în Comisia Sportivilor din Federația Internațională de Gimnastică, iar un an mai târziu a fosy inclusă în International Gymnastics Hall of Fame, alături de alte cinci legend ale gimnasticii, cu ocazia celei de-a 25-a ceremonii anuale.
 
Căsătorită și mamă a doi copii în ultimii doi ani
 
În ultimii doi ani, Cătălina Ponor și-a găsit împlinirea și pe plan personal.
 
În iunie 2022, ea s-a căsătorit cu Bogdan Jianu, un cunoscut regizor, actor și scenarist, dar și cascador, în spectacole de revocare istorică, în care îmbină tehnici de teatru - film. 
 
La sfârșitul acelui an, Cătălina Ponor a dat naștere primului ei băiețel, pentru ca, în luna martie a anului curent, să devină mămică pentru a doua oară.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Marea sportivă constănțeană Cătălina Ponor s-a căsătorit cu Bogdan Jianu (GALERIE FOTO)

Cătălina Ponor, marea campioană a Constanței, a devenit mămică. „Mica noastră stea“

Constanța. Campioana Cătălina Ponor, mamă pentru a doua oară „Bine ai venit în această lume şi în familia noastră, micuţă rază de soare!“

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii