Pacuraru Daca DNA nu o va face, voi depune chiar eu la Comisia juridica referatul procurorului
Pacuraru: Daca DNA nu o va face, voi depune chiar eu la Comisia juridica referatul procurorului
12 Mar, 2008 00:00
ZIUA de Constanta
557
Marime text
Ministrul Muncii, Paul Pacuraru, a declarat, luni, ca ar fi preferat ca decizia Curtii Constitutionale sa fie "pe dos", pentru a-si dovedi astfel nevinovatia, insa a adaugat ca, daca DNA nu o va face, va depune chiar el la Comisia juridica referatul procurorului din dosarul care-l priveste.
"Regret ca aceasta este decizia, pentru ca asa se va interpreta ca Parlamentul poate sa fie subiectiv, iar eu as fi dori o clarificare cat mai rapida", a spus Paul Pacuraru.
El a completat ca nu ar fi vrut sa se dea impresia "de Parlament ca umbrela".
Pacuraru a adaugat ca ar fi preferat ca decizia Curtii Constitutionale sa fie "pe dos, adica sa spuna: luati-i de maine si faceti ancheta pana la capat".
"Astept cu foarte mare interes ca insailarea de dosar care ma priveste sa vina la o comisie de specialitate. Din intamplare, sunt in posesia referatului procurorului si intamplarea a facut sa stiu fiecare virgula si cate anomalii sunt in acel referat si ca este facut pe picior si la comanda. As vrea sa vad acel referat la Comisia juridica, iar, daca nu il depune DNA, il voi depune eu. Atunci vom constata daca in Romania va exista arma politica DNA sau nu", a mai spus ministrul.
El a sustinut ca plenul Senatului sau Comisiile juridice au discernamantul sa judece cazurile ministrilor in privinta carora Parchetul a solicitat urmarirea penala.
Pacuraru a aratat ca decizia Curtii arunca o lumina nefavorabila asupra lui Daniel Morar si a DNA.
"Ei s-au antepronuntat, spunand ca noi si cu presedintele facem legea in tara. Din acest punct de vedere sunt obligat sa spun ca au fost pusi la punct", a conchis Pacuraru.
Curtea Constitutionala a decis, luni, ca Ministerul Public va sesiza Camera Deputatilor sau Senatul, dupa caz, pentru a cere urmarirea penala a membrilor si fostilor membri ai Guvernului care la data sesizarii au si calitatea de deputat sau senator.
Potrivit Curtii, in aplicarea dispozitiilor articolului 109 , alineatul 2, teza intai, din Constitutie, Ministerul Public va sesiza Camera Deputatilor sau Senatul, dupa caz, pentru a cere urmarirea penala a membrilor si fostilor membri ai Guvernului, pentru faptele comise in timpul mandatelor lor si care la data sesizarii, au si calitatea de deputat sau senator.
In aplicarea dispozitiilor articolului 109 din Constitutie, Ministerul Public va sesiza presedintele, dupa caz, pentru a cere urmarirea penala a membrilor Guvernului care, la data sesizarii, nu au si calitatea de parlamentar.
Scris de: {autor}MFX{/autor}
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii