Portul Marina, finantat de Grecia
Portul Marina, finantat de Grecia
10 Dec, 2007 00:00
ZIUA de Constanta
961
Marime text
Lucrarile de realizare a portului Marina din orasul Tulcea vor fi finantate prin Proiectul economic elen de reconstructie a Balcanilor, transmite corespondentul ROMPRES.
Informatia a fost furnizata de ambasadorul Greciei in Romania, Athanasios Dendulis, prezent, sambata, in localitatea Izvoarele cu prilejul inaugurarii sediului Comunitatii Democrate Elene.
"In momentul stabilirii proiectelor finantate in prima faza prin Proiectul economic elen de reconstructie, nu aveam din partea Romaniei proiectul privind realizarea portului Marina din Tulcea. Mai avem insa resurse financiare de aproape 28 de milioane de euro, iar Tulcea va putea accesa aceste fonduri", a declarat ambasadorul Greciei in Romania.
Athanasios Dendulis a adaugat ca, in prezent, prin Proiectul economic elen de reconstructie a Balcanilor se finanteaza lucrari de modernizare si reabilitare a doua unitati spitalicesti din Targu Mures si Iasi, a bisericii "Buna Vestire" din Braila, a Muzeului Arheologic din Constanta, precum si proiectele pentru dezvoltarea economico-sociala a comunei Izvoarele.
Potrivit sursei, Proiectul economic elen de reconstructie a Balcanilor, finantat de Guvernul Greciei, a inceput sa se deruleze in urma cu trei ani, primele fonduri fiind accesate in 2006. Amintim ca proiectul privind realizarea Portului Marina in Tulcea, conform informatiilor furnizate de Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Maritime (CN APDM) din Galati, a fost intocmit in 2001 si are drept obiectiv realizarea unui loc de acostare destinat exclusiv ambarcatiunilor de agrement, in vederea incurajarii si dezvoltarii activitatilor turistice si de recreere in Delta Dunarii.
Proiectul Portului Marina prevede infiintarea unui port de acostare pentru cel putin 75 de nave, a unei statii de carburanti pentru alimentarea cu benzina si motorina, a unui atelier de reparatii, a unor spatii administrative, precum si a unei parcari pentru cel putin 190 de locuri, costul total al proiectului fiind de 6.435.842 euro.
In februarie 2006, la sediul Ministerului Finantelor Publice, in timpul unei reuniuni intre reprezentanti ai acestei institutii si ministrul adjunct al Afacerilor Externe din Grecia, a carei tema a fost stadiul cooperarii economice dintre cele doua tari, s-au stabilit 10 propuneri de proiecte care urmau sa fie finantate cu sprijinul Greciei.
Dintre cele 10 propuneri de proiecte cu o valoare de aproximativ un milion de euro, doua vizau Tulcea, unul dintre ele fiind amenajarea Portului Marina.
Scris de: {autor}RMP{/autor}
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii