Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:26 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

700 de milioane, buni de scos din buzunar Poliţiştii comunitari din Tuzla, executaţi silit

ro

04 Oct, 2011 01:00 1863 Marime text

tuzladosar_politist1.jpgJudecătoria Constanţa a încuviinţat executarea silită a angajaţilor de la fosta Poliţie Comunitară de către Primăria Tuzla. Este vorba de paznicii şi poliţiştii care au efectuat ore suplimentare în 2009 şi 2010 şi care au fost plătiţi pentru munca prestată separat.

Aceştia trebuie să returneze o sumă de aproximativ 700 de milioane de lei vechi, bani pe care i-au primit pentru orele pe care le-au efectuat în zilele de sâmbătă şi duminică.

dosartuzla_TuzlaPolitialocala.jpgPe rolul Judecătoriei Constanţa sunt depuse până în prezent 11 dosare care aşteaptă în această săptămână pronunţarea instanţei, toate având ca obiect încuviinţarea executării silite, Primăria Tuzla, în calitate de creditoare, fiind obligată să ceară restituirea sumelor de la poliţiştii sau paznicii care au primit banii respectivi. Până acum, instanţa s-a pronunţat deja în cazul a patru dosare cu acelaşi obiect, admiţând cauza şi obligând debitorii la plata sumele pe care le câştigaseră pe drept, timp de doi ani, pentru orele suplimentare prestate. Potrivit reprezentanţilor Primăriei Tuzla, restituirea banilor trebuie să se facă după ce, în urma controlului Curţii de Conturi, s-a constatat că aceste sume au fost acordate ilegal. Paradoxal este faptul că erau prevăzute în contractul colectiv de muncă. Termenul până la care trebuiau returnate sumele era luna august a acestui an, însă data a fost prelungită, urmând ca ulterior cei de la Curtea de Conturi să transmită data limită până la care angajaţii ori foştii angajaţi trebuie să restituie aceşti bani.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii