Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:06 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A candidat pentru CL Mangalia la alegerile din 9 iunie Presupusul intermediar al unei șpăgi de 15.000 de euro între un om de afaceri din Mangalia și Dorinel Colgiu, director al SC Goldterm SA va fi exclus din Forța Dreptei!

ro

10 Jul, 2024 12:56 1346 Marime text


Deputatul Bogdan Bola, președintele partidului Forța Dreptei a declarat pentru ZIUA de Constanța că îl va exclude din partid pe Constantin-Alexandru Gavrilă, presupusul intermediar al unei șpăgi de 15.000 de euro între un om de afaceri din Mangalia și Dorinel Colgiu, director al SC Goldterm SA (societate comercială ce aparține Consiliului Local Mangalia), reținut de DNA pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență.

Gavrilă Constantin-Alexandru a candidat la alegerile locale din 9 iunie a.c. ca reprezentant al Forței Dreptei pentru Consiliul Local Mangalia.

Potrivit lui Bola, Gavrilă a venit în Forța Dreptei cu doar câteva luni înainte de alegerile locale și ar fi fost dispus să își asume candidatura pentru funcția de consilier.

Bogdan Bola care a aflat din presă despre situația de la Mangalia a precizat că nu cunoștea activitatea lui Gavrilă, nici interesele sale din zona Mangalia, dincolo de campania electorală care s-a desfășurat în primăvara acestui an.






Averea și interesele lui Constantin-Alexandru Gavrilă


 
În declarația de avere aferentă candidaturii, completată în aprilie 2024, Constantin-Alexandru Gavrilă nu a declarat niciun bun mobil sau imobil, nici venituri, conturi sau alte bunuri sau declarația depusă este incompletă.

În declarația de interese completată în calitate de candidat la Consiliul Local Mangalia, Constantin-Alexandru Gavrilă a menționat doar calitatea de  membru al partidului Forța Dreptei - organizația Mangalia.





Declarații de avere ale lui Constantin-Alexandru Gavrilă pot fi studiate integral în secțiunea „documente".


Reasmintim că potrivit surselor judiciare, Doru Colgiu (Dorinel Colgiu) va fi dus astăzi la Tribunalul Constanța, cu propunere de arestare preventivă, în sarcina sa procurorii DNA reținând acuzații ce vizează trafic de influență.
 
Potrivit DNA, la sfârșitul lunii iunie – începutul lunii iulie 2024, acesta ar fi pretins, prin intermediul unei alte persoane (n.r. ar fi vorba despre Gavrilă Constantin Alexandru), pentru sine sau pentru altul, suma de 15.000 de euro (echivalentul a 75.000 de lei) de la proprietarul unui magazin tip alimentară din Saturn, lăsând să se creadă că ar avea influență asupra angajaților din Primăria și Poliția Locală Mangalia, pe care ar fi urmat să îi determine să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu în mod corespunzător, în sensul de a permite societății comerciale să își desfășoare activitatea în lipsa autorizației de funcționare și fără a fi supusă unor controale, din suma pretinsă, primind prin intermediul terței persoane, la data de 9 iulie 2024.
 
Conform acelorași surse, în cauză, a fost efectuată o percheziție domiciliară, în urma căreia au fost identificați 1.000 de dolari, peste 17.000 de euro și peste 166.000 de lei.
 
Aceleași surse mai spun că dosarul vizând propunerea de arestare va fi trimis pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
Amintim, Doru Colgiu a fost reținut în seara de 9 iulie 2024, în urma audierilor desfășurate la sediul DNA Constanța.
 

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Oficial de la DNA Ce spun procurorii anticorupție despre cazul lui Doru Colgiu, directorul SC Goldterm SA
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii