Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:02 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina

ro

19 Nov, 2011 01:00 1910 Marime text
Contractul de consultanţă aferent acţiunii de asfaltare a drumurilor din Crucea şi Stupina a fost predat la finele lunii octombrie firmei SC Top Management ING SRL, societate care a derulat în ultima perioadă câteva contracte asemănătoare pentru proiecte de drumuri transfrontaliere.

Contractul privind serviciile de consultanţă şi management pentru proiectul „Îmbunătăţirea calităţii vieţii pentru populaţia rurală din comuna Crucea", finanţat prin PNDR, Măsura 322, a fost predat pentru exact suma care a fost oferită de autoritatea contractantă, 524.000 de lei fără TVA. Proiectul este finanţat prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale. Asfaltarea drumurilor din Crucea şi Stupina se va face pe o lungime de 12,324 km. De altfel, contractul pentru serviciile de proiectare pentru elaborarea documentaţiei tehnico-economice, a detaliilor de execuţie şi a caietului de sarcini a fost atribuit la începutul acestui an pentru 8,5 milioane de lei fără TVA către SC Autoprima Serv SRL, în asociere cu SC Alex Building SRL.

Potrivit celor declarate de primarul Gheorghe Frigioi, lucrările au început de câteva zile şi la acest moment se pregătesc străzile pentru asfaltare în ambele localităţi. „Având în vedere condiţiile meteo, nu cred că se va putea pune asfalt, aşa că probabil în primăvară se va putea face această parte a lucrării. S-a început cu străzile unde au fost efectuate lucrările de canalizare", spune primarul. Reamintim faptul că administraţia locală din Crucea întâmpină mari probleme în ceea ce priveşte continuarea lucrărilor începute la canalizare întrucât firma care le efectua nu mai are disponibilitate financiară pentru a derula contractul.

Util Trans, firma care este restantă în ceea ce priveşte finalizarea lucrărilor, mai are de făcut în comună canalizarea pe străzile din centru.

SC Top Management ING SRL a câştigat recent, împreună cu SC Structural ING SRL, contractul de „Consultanţă şi management investiţie pentru proiectul «Creşterea calităţii vieţii prin îmbunătăţirea infrastructurii fizice de bază şi a infrastructurii socio-culturale în comuna Dobromir»" şi licitaţia privind „Servicii de consultanţă şi management proiect transfrontalier «Dobromir - Krushari Crossborder Road», finanţat prin Programul Operaţional de Cooperare Transfrontalieră România - Bulgaria". Societatea Top Management SRL este patronată de Bogdan Daniel Banu, soţul Carlei-Iolanda Banu, fostă Stamate, cea care a fost şefă a Serviciului de Coordonare Programe din cadrul Direcţiei Generale de Afaceri Europene a Consiliului Judeţean Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii