A renunțat să mai fie doar funcționar public. Prefectul județului, Silviu Coșa, face politică și atacă USR în eșecul negocierii PNRR pe irigații
A renunțat să mai fie doar funcționar public. Prefectul județului, Silviu Coșa, face politică și atacă
07 Jun, 2021 00:00
ZIUA de Constanta
3259
Marime text
- La începutul anului, Guvernul a modificat, statutul prefecților și subprefecților, printr-o OUG, astfel încât aceștia vor deveni demnitari publici
- Partidele care formează Guvernul au căzut de acord că nu trebuie să se mai prefacă că reprezentanții lor în teritorii sunt doar funcționari publici fără apartenență politică
- Politicieni sau tehnocrați, prefecții și subprefecții sunt propuși și susținuți de partied politice
- După ce a participat la întâlnirea regională a Clubului Fermierilor Români, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a declarat că este „păcat, că Ministerul Fondurilor Europene (USR PLUS), nu a reușit să impună un PNRR care să includă măsuri priveșta irigațiilor”
La începutul anului, Guvernul a modificat, statutul prefecților și subprefecților, printr-o OUG, astfel încât aceștia vor deveni demnitari publici.
Practic, partidele care formează Guvernul au căzut de acord că nu trebuie să se mai prefacă că reprezentanții lor în teritorii sunt doar funcționari publici fără apartenență politică.
Politicieni sau tehnocrați, prefecții și subprefecții sunt propuși și susținuți de partied politice.
Săptămâna trecută, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a participat la întâlnirea regională a Clubului Fermierilor Români, care a avut loc la Crama Rasova din orașul Cernavodă.
La eveniment au fost prezenți și reprezentanții județului Constanța.
După întâlnire, Silviu Coșa, prefectul județului Constanța a scris pe pagina sa de Facebook: „Dobrogea are mare nevoie de soluții fezabile pentru agricultură, în contextul în care regiunea noastră este una aparte. Seceta pedologică este o problemă constantă, care ar putea fi rezolvată prin investiții masive în sistemele de irigații. Păcat, însă, că Ministerul Fondurilor Europene (USR PLUS), nu a reușit să impună Europei un PNRR care să includă măsuri clare în ceea ce privește irigațiile. Fără măsuri rapide, concrete, suprafața agricolă a județului Constanța va fi grav afectată!
Am participat la o dezbatere cu fermierii, alături de ministrul Agriculturii, Adrian Oros. Am avut parte de o discuție constructivă și le-am transmis agricultorilor din județul nostru că le cunoaștem problemele și provocările, care pot fi depășite cu ajutorul unor programe bine structurate, menite să sprijine activitatea agricolă într-un loc cu totul special cum este Dobrogea.
Cred că deja este desuet să vorbim prea mult despre potențialul agricol al județului Constanța - peste 550.000 de hectare de teren agricol. Fermierii constănțeni sunt capabili să cultive orice și au cunoștințe vaste, recunoscute de colegii lor din țară și nu numai, oameni care s-au descurcat în condiții mai grele decât omologii lor din zone mai favorizate de natură. Dar toate cunoștințele și toată priceperea lor nu compensează problemele de fond cu care se confruntă județul nostru: seceta și vântul.
Lipsa apei, combinată cu vânturile puternice, o altă constantă a Dobrogei, conduc la îndepărtarea humusului din sol și la transformarea acestuia într-un pământ nefertil și incapabil să susțină economia agrară a României de la est de Dunăre. Suficiente argumente, așadar, pentru includerea unui program general pentru reabilitarea sistemelor de irigații."
Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii