Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:22 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A treia zi de Paşti, Prefectul inaugurează noua sală mare a Prefecturii şi lansează cartea „Prefecţii Constanţei"

ro

23 Apr, 2011 01:45 2485 Marime text
inaugurare_prefectura__claudiu_palaz.jpgCine nu a avut impresia de fiecare dată când a intrat în sala cea mai mare de care dispune Prefectura Constanţa, folosită şi de CJC şi de Primărie, că se întoarce în timp cu cel puţin 20 de ani? Aceleaşi scaune vechi, aceeaşi zugrăveală, aceleaşi geamuri... totul ponosit şi vechi. De săptămâna viitoare însă, toţi cei care vor intra în această sală de şedinţe vor avea o impresie complet opusă comparativ cu cea de până acum.

La iniţiativa prefectului Claudiu Palaz, a fost renovată în totalitate această sală, pe care toată lumea o folosea, dar nimeni nu se îngrijea de aspectul ei. Noua sală renovată va purta numele „Remus Opreanu", după numele primului prefect pe care l-a avut Constanţa. În noiembrie 1878, a fost numit prefect al districtului Constanţa din noua provincie, Dobrogea, ataşată României în urma Congresului de la Berlin. În septembrie 1881 a demisionat şi s-a stabilit la Bucureşti. Remus Opreanu a fost cel care a redactat şi a pus în aplicare legea pentru organizarea Dobrogei.

„Marţi, vreau să inaugurez sala mare a Prefecturii. Am zugrăvit-o şi am reabilitat-o puţin. Acolo nu era o sală demnă de o instituţie a statului. Se impunea o reamenajare a încăperii", a spus prefectul, care a mai adăugat şi faptul că va profita de această ocazie şi va lansa şi o carte la care a lucrat timp de un an de zile. „Cartea am coordonat-o cu domnul Virgil Coman, de la Arhive, şi cu Corina Apostoleanu. «Prefecţii judeţului Constanţa» este un omagiu pe care am dorit să-l aduc tuturor prefecţilor Constanţei. Cartea conţine documente de arhivă, CV-urile prefecţilor şi fotografii. În toată această perioadă, am făcut demersuri să obţin date de la foştii prefecţi, pentru că nu deţinem despre toţi. Este un document foarte interesant. Toţi prefecţii au câte un document cu semnătura lor. A fost o muncă titanică", a conchis prefectul. Evenimentul de lansare a cărţii şi de inaugurare a sălii va avea loc începând cu ora 19.30.

Fondurile care vor fi strânse în cadrul acestui eveniment vor fi donate în scop caritabil cu sprijinul ONG-urilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Constantin 02 May, 2011 16:24 La inaugurarea salii prefecturii sunt invitati si iepurii aceia albi,dar portocalii in suflet,care au stat in fata prefecturii de Paste sau prefectul si-a invitat doar morcovul pe care il detine dupa ce el,prefectul a pierdut alegerile la Baraganu?Apropo,prefectule cheama-ti marinarul sa isi ia cele 80 de voturi portocalii pe care cu greu si cu multi bani le-ai adunat la Baraganu.