Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Naţională Antidrog ajunge direcţie la MAI S-au demarat acţiunile de informare privind consumul de droguri

ro

03 May, 2011 02:10 4034 Marime text
centru_antidrog.jpgAgenţia Naţională Antidrog va ajunge, în maxim două luni, direcţie în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor şi implicit şi toate celelalte centre de Prevenire, Evaluare şi Consiliere din ţară. Până acum, Agenţia s-a aflat în subordinea Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Ieri, unul dintre ofiţerii specializaţi în prevenirea criminalităţii din cadrul Centrului Antidrog Constanţa, Iulian Unguru, a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre reorganizarea Agenţiei Naţionale Antidrog, dar şi despre acţiunile care au loc în această perioadă, pentru prevenirea consumului de droguri, de orice natură ar fi ele. „Acum, când Centrul se află în subordinea IGPR, lucrurile se desfăşoară mai greu. Procedura va dura aproximativ două luni. La acest moment se elaborează metodologia", a spus ofiţerul din cadrul Centrului.

În ceea ce priveşte acţiunile de prevenire a consumului de droguri, Centrul Antidrog Constanţa a demarat, de la sfârşitul săptămânii trecute, în Vama Veche, dar şi în staţiunea Mamaia, la Complex Cleopatra, unde există un punct fix, o campanie privind egalitatea de şanse, în cadrul căreia voluntarii centrului au desfăşurat acţiuni de informare a tinerilor referitoare la efectele consumului de droguri. Cât despre perioada estivală, voluntarii centrului au în plan mai multe acţiuni de acest gen în toate staţiunile de pe litoral, care vor avea ca scop informarea în privinţa consumului de droguri. La acest moment, la Constanţa au solicitat ajutorul specialiştilor 15 consumatori, majoritatea de substanţe cu efect psihoactiv (cunoscutele etnobotanice), dar şi de tutun şi alcool. În prezent, la Constanţa, niciun consumator de droguri puternice nu a solicitat consiliere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • justitiarul 03 May, 2011 00:50 Ma bucur sa aud ca Centrul Antidrog Constanta a inceput o campanie mai activa in lupta impotriva consumului de droguri.In afara de prezentarile facute tinerilor si de consiliere a celor ce cer ajutor ( care de fapt sunt tarati de cei dragi )ce altceva fac? De ce nu duc o lupta mai asidua ptr. lichidarea ,,magazinelor de vise"? Ar trebui sa-si indrepte atentia spre consumatorii consacrati, care atrag mult prea multi tineri creduli in mrejele viselor efemere ...Ar trebui dusa o campanie de educare a parintilor acestor consumatori,prin care sa le aratati care este atitudinea pe care trebuie sa o adopte in momentul in care afla ca odrasla dumnealor consuma etno, droguri sau mai stiu eu ce alte inventii. Acesti parinti, depasiti de situatie, plini de rusine, ascund adevarul, nu cer ajutor de specialitate nici ptr. dansii si nici pentru odrasle, lucru distructiv ptr. ambele parti. Pentru acestia inteprindeti actiunii domnilor!