Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ajutoare sociale de la CJC Vezi cât de „generos" e Nicuşor cu veteranii (documente)

ro

22 Mar, 2011 02:23 1436 Marime text
Conducerea Consiliului Judeţean Constanţa continuă să-i umilească pe veteranii de război, oferindu-le drept recunoaştere a meritelor câte 50 de lei de ziua lor.

Este al treilea an consecutiv când instituţia judeţeană, condusă de Nicuşor Constantinescu, îşi arată „preţuirea" faţă de veteranii care au supravieţuit războiului oferindu-le ca ajutor social infima sumă de 50 lei, cu ocazia Zilei Naţionale a Veteranilor de Război, sărbătorită pe 29 aprilie. Proiectul de hotărâre privind acordarea unei sume Filialei Constanţa a Asociaţiei Veteranilor de Război ce va fi supus aprobării aleşilor judeţeni în şedinţa de astăzi, prevede, ca şi în 2009 şi în 2010, acordarea sumei de 20.000 de lei pentru acordarea de ajutoare sociale unui număr de 400 de persoane - veterani şi urmaşi ai veteranilor de război. În mod parcă cinic, reprezentanţii CJC care au întocmit fundamentarea proiectului de hotărâre precizează în expunerea de motive: „Prin acordarea sumei de 20.000 de lei, Consiliul Judeţean Constanţa poate contribui la sprijinirea acestor persoane în vârstă, cu atât mai mult cu cât este vorba de ajutoare sociale pentru persoane bolnave şi/sau imobilizate, iar Filiala Constanţa a Asociaţiei nu are posibilitatea, din punct de vedere financiar, de a acoperi aceste cheltuieli". În sprijinul intenţiei de a le oferi câte 50 de lei veteranilor, reprezentanţii CJC susţin în expunerea de motive că atât au cerut.

În fiecare an mor 800 - 1.000 de veterani

„Cuantumul fiecărui ajutor social ce se intenţionează a fi acordat de conducerea asociaţiei este de 50 de lei de persoană", se precizează. Cu alte cuvinte, atât au cerut, atât le dăm. Reprezentanţii CJC pierd, se pare, din vedere faptul că suma acordată fiecărei persoane este nesemnificativă. „Astăzi, întregul judeţ mai numără 4.200 de veterani, din care 600 de bărbaţi şi 3.600 de femei - toţi în vârstă de 88 - 95 de ani. Majoritatea nu se mai pot deplasa, indisponibili, imobilizaţi la pat. Vârsta, suferinţele şi lipsurile au mărit mortalitatea, ajungându-se la 800 - 1.000 de decedaţi anual. Se sting veteranii!", se arată în solicitarea înaintată de către veterani preşedintelui CJC, Nicuşor Constantinescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii