Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
08:38 23 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegeri legislative Ei sunt constănţenii care vor în Parlament!

ro

30 Aug, 2016 00:00 9377 Marime text
 

Principalele formaţiuni politice cu reprezentare locală anunţă „primenirea” listelor pentru alegerile legislative, care vor avea loc în luna decembrie a acestui an. PSD a anunţat, prin vocea preşedintelui organizaţiei judeţene, Felix Stroe, un procent de 70% de tineri şi femei, în timp ce liberalii au şi ei pe listele cu propuneri interne atât doamne, cât şi juniori în ale politicii.
 
Dacă alegerile vor avea loc pe 11 decembrie, aşa cum se discută în mediile guvernamentale, ultima zi de depunere a candidaturilor pentru circumscripţiile electorale din ţară va fi 27 octombrie 2016, ceea ce înseamnă că partidele trebuie să se grăbească cu alcătuirea listelor, iar campania electorală va începe la 11 noiembrie şi se va încheia pe 10 decembrie 2016, la ora 7.00.

Maria Horga, pe listele PNL!

Încă din luna iulie, nouă liberali constănţeni şi-au exprimat dorinţa să candideze pentru Senat şi alţi 21, pentru Camera Deputaţilor.
Puiu Haşotti, Vergil Chiţac, Nicolae Ciucă, Nicolae Dudu, George Măndilă, Dumitru Moinescu, Fabian Iustin Roman, Gheorghe Zamani şi Ovidiu Cupşa vor să candideze pentru Senat. Liberalii care şi-au depus CV-urile şi aspiră pentru desemnarea pe lista deputaţilor sunt: Mihai Tararache, Sorina Tuşa, Ioan Solomon, Ana Rodica Stăiculescu, George Niculescu, Radu Matei, Victor Manea, Cristian Zahariciuc, Mihai Lupu, Gheorghe Dragomir, Stere Hira, Nicolae Dudu, Marian Cruşoveanu, Eugen Bola, Robert Boroianu, Cătălin Anghel, Felicia Ovanesian şi Mihaela Andrei, George Măndilă şi Dan Zepa-Antonoaea. Acestora li se adaugă şi Maria Gabriela Horga, devenită constănţeancă prin căsătorie. Horga a fost unul dintre responsabilii campaniei electorale de la locale pentru filiala de la malul mării. Recent, Horga a devenit şi membru al organizaţiei PNL Constanţa şi este cel mai nou nume luat în calcul pentru întocmirea listelor pentru alegerile parlamentare. Informaţia a fost confirmată pentru cotidianul ZIUA de Constanţa de secretarul general al partidului, Septimiu Bourceanu.
 
La 30 de ani, tânăra din judeţul Dâmboviţa se poate lăuda cu un CV impresionant, din care nu lipsesc studiile înalte, dar şi poziţii sus-puse în instituţii publice de interes naţional. Cu tată deputat, Vasile Horga, şi cu un soţ fiu de fost poliţist (în 2010 s-a căsătorit cu Alexandru Cârlig, fiul fostului şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ion Cârlig), Horga este vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret din cadrul PNL. Horga a fost director de cabinet în cadrul Ministerului Economiei, în cadrul căruia a mai lucrat şi în perioada mai 2012 - decembrie 2012, în calitate de consilier al ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri. Potrivit CV-ului, în perioada ianuarie 2008 - mai 2009, tânăra a ocupat postul de EP Adviser la Parlamentul European - europarlamentarul Daniel Dăianu. Din ianuarie 2010, Maria Gabriela Horga activează şi în cadrul Universităţii „Ovidius” din Constanţa, la început în calitate de colaborator, iar mai apoi ca asistent universitar, respectiv lector universitar doctor în cadrul Departamentului de Administrarea Afacerilor.

Vişan de la PSD, susţinut de organizaţia pensionarilor independenţi?!

După ce în campania de la locale i-au ţinut trena actualului primar al Constanţei, Decebal Făgădău, pensionarii independenţi conduşi de un fost membru PNL, Eugen Cojocaru, au un nou candidat. De data aceasta, pentru alegerile parlamentare. „Împreună cu pensionarii independenţi îl susţin la candidatura pentru funcţia de senator pe George Gabriel Vişan deoarece este un tânăr implicat în proiectele oraşului Constanţa şi prezent la întâlnirile cu pensionarii”, a scris pensionarul pe pagina sa de socializare. Nu este o glumă, deoarece Cojocaru a fost văzut în mai multe rânduri în compania lui Vişan, pregătind campania electorală la diverse terase din municipiu.
 
Contactat telefonic, Eugen Cojocaru a confirmat că „pensionarii independenţi vor merge pe mâna lui Vişan dacă acesta va fi pus pe liste de PSD”. O alternativă pentru pensionarii autointitulaţi independenţi ar fi senatorul Christian Gigi Chiru, membru ALDE.
 
George Gabriel Vişan este unul dintre apropiaţii lui Decebal Făgădău. Deoarece primarul nu are suficient timp pentru treburile politice, acesta fiind şi preşedintele organizaţiei municipale a PSD, Vişan îi dă o mână serioasă de ajutor, suplinindu-l. Vişan este membru al PSD din noiembrie 2003, a fost preşedintele organizaţiei municipale din 2007. În 2008 a candidat fără succes pentru un loc în Camera Deputaţilor în Colegiul 4. În vara lui 2009 a fost instalat pe funcţia de şef al Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, funcţie pe care a ocupat-o pentru puţin timp. A fost apoi director comercial la Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, până anul trecut, când a fost spartă gaşca PSD în Portul Constanţa. În prezent, este consilier local, secretar executiv al organizaţiei municipale PSD Constanţa şi lucrează la firma privată care activează tot în Portul Constanţa.

Teodoru, trimisă în Parlament?!

O retragere cel puţin ciudată din Consiliul Local Municipal. Protagonistă, Adriana Teodoru, de profesie artist, fost jurnalist şi unul dintre „actorii” campaniei electorale a candidatului la primărie, Decebal Făgădău! Deocamdată nu a dorit să comenteze public ieşirea din scena Consiliului Local, în timp ce pe la comisii a invocat motive personale pentru retragere. Surse din PSD spun însă că Teodoru s-ar putea pregăti pentru o candidatură la parlamentare, împinsă de organizaţia municipală condusă de primarul Făgădău. Rămâne de văzut dacă aceasta va avea suficient suport pentru a prinde un loc eligibil pe listele pentru Parlament şi dacă, după 13 ani de jurnalism, părăseşte presa şi, după câteva luni de la intrarea în politică, va reuşi să confirme.
 
În ceea ce-i priveşte pe actualii parlamentari ai organizaţiei judeţene a PSD, liderul social-democrat a anunţat că Manuela Mitrea nu se va mai regăsi pe listele de la Constanţa, iar candidaţii vor fi exclusiv constănţeni. Stroe nu a dorit însă să facă public niciun nume la acest moment. El a mai anunţat că în această săptămâna va avea loc o şedinţă de Birou Permanent Judeţean, în urma căreia se vor stabili oficial numele candidaţilor. Întrebat cum apreciază activitatea actualilor parlamentari de Constanţa şi dacă aceştia se vor mai regăsi pe liste, Felix Stroe a subliniat că este mulţumit de activitatea politicienilor constănţeni şi i-a amintit pe senatorul Nicolae Moga şi pe deputaţii Mircea Titus Dobre, Radu Babuş şi Cristina Dumitrache.

Banias va candida la Camera Deputaţilor!

Preşedintele organizaţiei judeţene a ALDE, Mircea Banias, va candida la Camera Deputaţilor. Banias renunţă la Senat după două mandate, deoarece mandatul de senator pentru liberali şi democraţi nu este tocmai sigur. Pentru acest loc semi-eligibil se va bate cel mai probabil Christian Gigi Chiru. Cum ALDE nu poate spera la mai mult de două mandate, restul candidaţilor de pe listă nu vor asigura decât egalitatea de şansă, în cazul doamnelor.

UDTTMR l-a desemnat candidat pe Ersun Anefi

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România l-a desemnat pe 9 ianuarie 2016, în cadrul Congresului Naţional, pe Ersun Anefi, candidat la funcţia de deputat din partea UDTTMR pentru mandatul 2016 - 2020.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Remus 30 Aug, 2016 10:19 Dacă vă documentați mai bine, nu puneați eroare legată de propunerea UDTTMR. Pentru că există o sentință a instanței prin care Congresul din 9 ianuarie 2016 a fost declarat ilegal. Așa că....