Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 21 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

#Alegeri parlamentare 2024 Dacă ai 23 de ani poți candida la Camera Deputaților, iar dacă ai împlinit 33 de ani poți depune o candidatură pentru Senat

ro

21 Jul, 2024 10:42 217 Marime text

 
 
 
Principiul universalității reprezintă unul dintre principiile care stau la baza organizării și desfășurării alegerilor și referendumurilor. Potrivit acestui principiu, toți cetățenii au dreptul de a alege și de a fi aleși, în condițiile legii.

Cetățenii români au dreptul de a fi aleși, indiferent de rasă, sex, naționalitate, origine etnică, limbă vorbită, religie, opinie politică, avere sau origine socială, conform Constituției și legislației în vigoare.

În contextul 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐢𝐝𝐞𝐧𝐭̦𝐢𝐚𝐥𝐞 din acest an, alegătorii care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, printre care să fi împlinit vârsta de cel puţin 𝟑𝟓 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢, până în ziua alegerilor inclusiv, pot depune candidatura pentru funcţia de Preşedinte al României.

La 𝐚𝐥𝐞𝐠𝐞𝐫𝐢𝐥𝐞 𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐞, pentru a fi aleşi în 𝐂𝐚𝐦𝐞𝐫𝐚 𝐃𝐞𝐩𝐮𝐭𝐚𝐭̧𝐢𝐥𝐨𝐫, candidaţii trebuie să fi împlinit, până în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 𝟐𝟑 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢, iar pentru a fi aleşi în 𝐒𝐞𝐧𝐚𝐭, vârsta de cel puţin 𝟑𝟑 𝐝𝐞 𝐚𝐧𝐢.


Mai multe informații referitoare la următoarele alegeri, consultă site-ul 𝐀𝐄𝐏 - 𝐀𝐮𝐭𝐨𝐫𝐢𝐭𝐚̆𝐭̦𝐢𝐢 𝐄𝐥𝐞𝐜𝐭𝐨𝐫𝐚𝐥𝐞 𝐏𝐞𝐫𝐦𝐚𝐧𝐞𝐧𝐭𝐞: https://www.roaep.ro/prezentare/.
 

PRECIZĂRI:
 


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise. 
 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii