Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:32 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşi locali controversaţi? Consiliul Local Poarta Albă, validat doar parţial

ro

23 Jun, 2012 01:00 2746 Marime text
3_cl_poarta.jpgVineri a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Local al comunei Poarta Albă. În contextul acestui eveniment, a fost ales şi viceprimarul localităţii, în persoana democrat-liberalului Daniel Ionuţ Farcaş, aflat acum la începutul celui de-al doilea mandat.

De remarcat este faptul că nu toţi cei 15 consilieri din componenţa CL Poarta Albă au fost validaţi vineri. Conform declaraţiilor primarului comunei, democrat-liberalul Vasile Delicoti, doi dintre consilierii locali PSD aflaţi iniţial pe liste - Nicolae Sîntion şi Mihai Câju - au pierdut susţinerea partidului. Potrivit listelor, supleanţii celor doi ar fi trebuit să fie Dumitru Iftimie şi Gică Popa. Atâta doar că social-democraţii le-au retras sprijinul şi acestora din urmă şi i-au susţinut pe Sandu Pricop şi pe Sandu Nicu. Niciunul dintre cei doi nu a fost însă validat de Consiliul Local, aşa cum, de altfel, nu a fost validată nici social-democrata Alina Meca. Prin urmare, PSD nu are niciun consilier validat în Consiliul Local Poarta Albă. Primarul susţine că cei trei nu au fost validaţi din cauza faptului că, în opinia colegilor lor din CL, „sunt persoane controversate". Tot Delicoti a precizat că, cel mai probabil, cei trei vor ataca în instanţa de contencios administrativ nevalidarea lor.

Cel de-al patrulea consilier care nu a fost validat este reprezentantul PP-DD, Costică Romaneţ. CL nu i-a validat mandatul de ales local din aceleaşi considerente ca şi în cazul celorlalţi trei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii