Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:22 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alexandru Mazare nu vrea ministru de Interne

ro

11 Dec, 2008 02:45 1442 Marime text

PSD_Alexandru_Mazare_1.jpgSocial-democraţii de la malul mării au vizat, iniţial, pătrunderea în cinci ministere. În prezent, se axează doar pe trei astfel de instituţii 

În pofida opoziţiei manifestate de tandemul Mazăre - Constantinescu în privinţa accederii la guvernare, liderii PSD Constanţa se consideră îndreptăţiţi să emită pretenţii.

Orgoliul conducerii PSD Constanţa şi aspiraţiile sale vor fi greu de satisfăcut de către „negociatorii" social-democraţi, care vor trebui să încerce „să dea Cezarului ce-i al Cezarului". Atitudinea echipei Mazăre are ca suport scorul înregistrat de organizaţia judeţeană atât la alegerile locale, cât şi la recentele parlamentare. Şi, totuşi, nicio formulă de guvern avansată la bursa zvonurilor nu cuprinde vreo figură pesedistă tomitană. Reamintim că PSD Constanţa şi-a manifestat permanent interesul pentru ministere precum cel al Mediului, Turismului şi Transporturilor. Printre numele vehiculate a ocupa funcţii în aceste ministere s-au aflat: Corina Martin, Nicolae Nemirschi şi Alexandru Mazăre. La un moment dat, presa locală avansa numele actualului senator PSD, Alexandru Mazăre, pentru Ministerul de Interne, iar şeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, Mircea Pătruţ, ar fi fost vizat pentru un post de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii.
În opinia senatorului Alexandru Mazăre, PSD Constanţa are toate drepturile să-şi menţină pretenţiile, deoarece „este filiala cea mai puternică din ţară". El a subliniat că, în baza algoritmului ce va fi stabilit în formula guvernamentală, social-democraţii de la malul mării vor viza funcţii în ministerele Mediului, Turismului şi Transporturilor, alte posturi de secretari de stat şi şefi de agenţii.

Pătruţ nu va fi secretar de stat

„Posturile respective vor fi ocupate în urma unor dezbateri în interiorul partidului şi pe baza unor criterii de performanţă profesională a aspiranţilor, precum şi a performanţei politice a organizaţiilor care-i propun", a menţionat Alexandru Mazăre.
La ora actuală, PSD Constanţa se pare că a renunţat la „infiltrarea" unor oameni în ministerul de Interne şi cel al Sănătăţii. Zvonul a fost confirmat şi de senatorul Mazăre, care a declarat că promovarea lui Pătruţ ca secretar de stat în Ministerul Sănătăţii era viabilă în cazul în care acesta ar fi câştigat mandatul de senator. Cât priveşte eventuala preluare a ministerului de Interne de către fratele primarului municipiului Constanţa, Alexandru Mazăre a spus: „În niciun caz. A fost o bazaconie. Nu-mi place. Ce să fac eu acolo, printre poliţai!?".
Dar cum de la a vrea până la a obţine este cale lungă, iar pretenţiile PSD Constanţa par să se fi „diminuat", cel puţin la nivel declarativ, rămâne de văzut câte din dorinţele echipei Mazăre-Constantinescu se vor materializa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii