Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aliss Andreescu poate fi incompatibilă ca şefă a ISJ

ro

10 Sep, 2010 02:18 3692 Marime text
aliss-andreescu2.jpgSuma de 1.000 lei stă între Aliss Andreescu şi visul ei devenit realitate, dar încă ilegal

De-abia ce a primit numirea în funcţia de inspector-şef, că Aliss Andreescu trebuie să descurceo situaţie ilegală în care se află.

Se pare că zvonurile conform cărora Aliss Andreescu, proaspăta şefă aInspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ), ar fi primit numirea în funcţie cuajutorul soţului, s-au adeverit. Cea care beneficia de sprijinul political PDL Constanţa era Elena Buhaiev, fostul inspector-şef. Pe lângă partid, Andreescu avea un alt as în mânecă: soţul acesteiaa fost coleg la Academia Navală cu preşedintele Traian Băsescu şi se spune că acesta ar fi intervenit direct la şeful ţării pentru a obţine funcţia pentru soţia sa.

Elena_Buhaiev.jpgElena Buhaiev a fost surprinsă de vestea că,din inspector-şef, a devenit inspector-şef adjunct. „Am aflat ieri dimineaţă că am fost destituită şi am fost uimită, pentru că ştiam că beneficiez de susţinerea primarilor din judeţ şi a partidului", a spusElena Buhaiev. Pentru a mări semnul de întrebare aflat în dreptul acestei schimbări de conducere, a mai apărut un amânunt, acela că Aliss Andreescu se află în incompatibilitate cu funcţia pe careo ocupă acum. Motivul este un proces pe care îl are cu instituţia pe care acum o conduce. Aceasta este parte în procesul 1696/118/2010, deschis pe 15 februarie. Aliss Andreescu şi încă alte 10 persoanereclamau în instanţă ISJ şi Ministerul Educaţiei, cerând anularea unor acte prin care acestea fuseseră destituite din funcţiile de inspectori. Pe parcurs, şapte persoane au renunţat la proces, ea a continuatşi a câştigat, ISJ trebuind să o repună în funcţie şi să îi plătească despăgubiri de 1.000 de lei. Cu toate acestea, orice instituţie a statului, cum este şi ISJ, are obligativitatea de a acţionamai departe în justiţie, până epuizează toate formele de atac legale. Aşadar, Aliss Andreescu este încă în proces cu ISJ, ceea ce înseamnă că nu poate să fie şi şeful instituţiei. Pentrua ieşi din această „stare", ar trebui ca una dintre părţi să renunţe la proces, şi cum ISJ nu renunţă pentru că nu se poate, ar trebui să facă acest pas noul inspector-şef pentru a putea fi în continuarela conducere.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • cineva 26 Jan, 2011 22:49 mi se face scarba, uitati-va la declaratia ei de avere
  • mihai 12 Sep, 2010 21:22 Doamne ce mafie se leaga de acum incolo....ce era la buhaiev da sa te tii de acum spagi la greu... Un pont:vrei director la o scoala ceva?costa intre 2000-10000 euro in functie de scoala,casiera ei personala este chiar soreasca-la ea platiti fratilor de acum.
  • marinarul 10 Sep, 2010 17:55 DOAMNE CATA DREPTATE AVETI!!!!!!Cred ca sunteti singurul ziar care spune adevarul despre traficul de influenta din ROMANIA!!!!
  • ioana 10 Sep, 2010 14:43 putea macar sa aiba bunul simt si sa astepte finalizarea procesului, inainte sa isi roage sotul sa ii dea si ei o functie.