Alţi cinci funcţionari, la judecată cu SPITVBL S-au înmulţit contestatarii deciziilor Virginiei Ştefănică
Alţi cinci funcţionari, la judecată cu SPITVBL:S-au înmulţit contestatarii deciziilor Virginiei ŞtefănicăServiciul Public de Impozite, Taxe şi alte Venituri ale Bugetului Local este asaltat de contestaţii împotriva deciziilor de concediere. Aşa cum a anticipat chiar directorul de la Taxe şi Impozite, Virginia Ştefănică, mai mulţi dintre funcţionarii disponibilizaţi ca urmare a aplicării prevederilor OUG 63/2010 au decis să-şi caute dreptatea în instanţă.
Într-o ediţie anterioară arătam că unul dintre angajaţii SPITVBL a dat în judecată instituţia pentru a-şi recăpăta postul de casier. Lui Marian Diaconescu i-au urmat alţi cinci colegi, care au înregistrat şi ei luna trecută dosare de contestare a deciziilor prin care au fost puşi pe liber.
Gabriela Niţă, inspector în cadrul Agenţiei fiscale nr. 3, a înaintat la rândul ei solicitare de anulare a deciziei de concediere. Alţi contestatari ai deciziilor de concediere sunt: Georgeta Stamate - casier, Accoium Evrens - inspector, Cristian Caragop şi Florin Penu - inspector. Unii au acţionat în instanţă doar SPITVBL, iar alţii au dat în judecată atât instituţia în cadrul căreia au lucrat, cât şi pe primarul municipiului Constanţa, municipiul Constanţa prin primar, dar şi Consiliul Local.
Inspector latifundiar, pus pe tuşă
Dintre toţi cei enumeraţi, Florin Penu pare cel mai „procopsit“ dacă este să ne luăm după declaraţiile de avere postate pe site-ul SPITVBL. Potrivit declaraţiei de avere din 2009, Penu deţine, pe lângă apartamentul din Constanţa şi autoturismul „Volvo“ de fabricaţie 2007, şi patru terenuri extravilane din categoria 5 (alte categorii de terenuri extravilane aflate în circuitul civil) după cum urmează: două hectare la Corbu şi două loturi de 5.000 mp, respectiv 2.500 mp la Năvodari. De asemenea, fostul inspector al Serviciului de Urmărire şi Executare Silită Amenzi mai deţine la Năvodari şi un teren concesionat, în suprafaţă de 500 mp.
Cei rămaşi ar putea spune adio primelor de Crăciun
Pentru a afla ce şanse mai au contestatarii să-şi recapete funcţia deţinută în cadrul SPITVBL l-am contactat telefonic pe directorul instituţiei, Virginia Ştefănică, care ne-a declarat că, în opinia sa, majoritatea celor 32 de disponibilizaţi vor contesta decizia în instanţă. „Chiar eu le-am spus când le-am comunicat decizia să dea în judecată instituţia pentru că, poate aşa, mai au o şansă. Şi eu în locul lor aş fi făcut la fel“, a declarat şefa de la Taxe şi Impozite, adăugând că regretă faptul că a fost nevoită să-şi concedieze subordonaţii. Ea a adăugat că după reducerea salariilor, alţi zece funcţionari din instituţie au demisionat, salariile angajaţilor SPITVBL variind, potrivit Virginiei Ştefănică, între 400 şi 1.500 de lei. Şefa Taxelor şi Impozitelor a mai spus că nu mai sunt nici bani pentru stimulente, astfel că anul acesta sărbătorile ar putea fi mai sărace chiar şi pentru angajaţii SPITVBL. „Deja nu mai avem bani nici pentru stimulente. Anul acesta, nu ştiu dacă vom avea din ce să dăm o primă de Crăciun. Doar să mai descoperim noi debite“, a precizat şefa SPITVBL.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
- NO NAME 08 Oct, 2010 22:48 Stiati ca salariile inspectorilor de rand sunt jalnice in timp ce sefii de compartimente iau cate 7000 lei salriu? Mai stiati ca un post la Serviciu Public de Impozite si Taxe costa acum 5000 euro? Dupa ce s-au dat afara oameni acum sunt 4 posturi libere la SPIT. Asta stiati?
- NO NAME 08 Oct, 2010 11:38 Fata de articolul publicat , mentionez ca dna. Virginia Stefanica , a si uitat in cei doi ani de functionare a inspectorilor si casieri "pusi pe liber", de banii pe care i-a papat de la acestia , fara asi lua nici o raspundere si nu au fost putin doar cate 2000 si 3000 euro de la fiecare, in functie cred ca de inaltimea fiecaruia , nu stiu cu a fixat spaga. A avut ce cheltui dna. in acest timp. Oare acesti bani nu se impoziteaza, nu credeti ca trebuia macar sa le asigure locul de munca pe o perioada mai lunga??????????