Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:22 13 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Marii Britanii la Bucureşti, în vizită la Muftiat "Un dialog interconfesional poate să înlesnească un dialog între state"

ro

25 Nov, 2010 00:00 1716 Marime text

ambasador_image001.jpgLa finalul vizitei de două zile pe care a avut-o la Constanţa, noul  al Marii Britanii la Bucureşti, Martin Harris, a avut o întrevedere cu şeful Cultului Musulman din România, Iusuf Muurat.

După ce marţi, Excelenţa Sa a fost întâmpinat la sediul Primăriei Constanţa de viceprimarul Decebal Făgădău cu care a şi participat la o expoziţie la Muzeul Naţional de Arheologie, "Constanţa engleză", în cursul după-amiezii de ieri, ambasadorul a vizitat Moscheea Carol I, cel mai important locaş de cult din Dobrogea aparţinând cultului musulman. Vizita a fost precedată de o masă cu bucate tradiţionale pe care ambasadorul a servit-o împreună cu gazdele constănţene, răstimp în care cei doi au avut ocazia să împărtăşească câteva gânduri legate de o viitoare colaborare, de altfel dorită de ambele părţi. La finalul discuţiilor, ambasadorul Marii Britanii a vorbit despre importanţa pe care o are, în opinia sa, aceste întâlnirile cu liderii confesiunilor din România. "Este o parte importantă din mandatul meu acest tip de întâlniri. Săptămâna trecută m-am întâlnit cu Patriarhul Daniel, consider că un dialog interconfesional poate să înlesnească un dialog între state. Sunt sigur că Ambasada Marii Britanii va avea relaţii foarte bune cu Muftiatul pe viitor", a susţinut Harris.ambasador_image002.jpg

La rândul său, Muftiul Cultului Musulman, Iusuf Muurat a susţinut că este deschis oricărei colaborări, cu precădere discuţiilor, la modul general, cu ambasadori: "Sper ca această vizită să deschidă un drum pentru o colaborare instituţională foarte bună şi ca musulamnii din Dobrogea să fie un exemplu pentru cei din Comunitatea Europeană. Îmi doresc să pot realiza un mai vechi proiect, Consiliul Consultativ al Muftiilor din Comunitatea Europeană, bineînţeles cu acordul ţărilor membre".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Edy 25 Nov, 2010 12:34 Bravo dl.Muftiu.Noi tinerii comunitatii turco- tatare ne mandrim cu dvs.Sa-i vedem pe fundamentalistii aia ce vor comenta.Dvs. ati realizat ceea ce altii nu au avut capacitatea sa realizeze.Ne bucuram ca faceti Muftiatul cunoscut peste hotare. De aceea aveti dusmanii.Asa suntem noi tatarii invidiosi pe acele persoane care lucreaza pt binele comunitatii.