Amendamentele PNL la proiectul de buget al municipiului Constanţa pe anul 2020
Amendamentele PNL la proiectul de buget al municipiului Constanţa pe anul 2020
07 Feb, 2020 00:00
ZIUA de Constanta
3471
Marime text
PNL Constanţa, prin intermediul consilierilor locali municipali, a depus o serie de amendamente la proiectul de buget local, în încercarea de “a mai salva ce se mai poate din mâinile acestei administraţii dezastruoase”.
În primul rând, liberalii cer investiţii serioase în Sănătate.
Ei spun că este nevoie de fonduri suplimentare pentru reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. “Dacă domnul Decebal Făgădău a prevăzut doar 700.000 lei pentru lucrări curente de întreţinere, în situaţia în care unitatea medicală se află în categoria 5 de acreditare (spitalul Penitenciar Poarta Albă este în categoria 3), PNL solicită alocarea urgentă de sume pentru: construirea unui spaţiu pentru aparatura performantă achiziţionată şi neexploatată; înfiinţarea unui laborator de cercetare pentru boli infecţioase şi dotări aferente care să crească performanţa actului medical”.
Totodată, PNL militează pentru finanţarea Sportului, dar prin investiţii în copii şi în baze sportive noi şi moderne. „În ultimii doi ani, Făgădău a alocat 50 milioane lei pentru cluburile sportive private, iar anul acesta mai prevede încă 27 milioane lei, bani care nu se văd în niciun mod în viaţa oraşului. De aceea, solicităm reducerea alocărilor bugetare către cluburile sportive private şi finanţarea construirii unei săli de sport pentru Liceul Traian, construirea unei săli de sport pentru Școala nr.37 şi construirea unei săli de sport pentru Școala nr.18. Tot din aceste fonduri, solicităm premierea elevilor premiaţi la olimpiadele şi concursurile şcolare naţionale şi internaţionale cu suma de 10.000 lei/elev”, mai susţin liberalii.
De asemenea, aceştia au propus alocarea sumelor necesare pentru implementarea proiectelor depuse anterior de consilierii PNL: reabilitarea scărilor de acces spre plaja Modern; recondiţionarea şi modernizarea pasajului subteran de la Gară; construirea unei pasarele pietonale peste calea ferată între cartierul Faleză Sud şi Km 4-5.
Alte amendamente propuse se referă la finanţarea următoarelor proiecte:
- Introducerea unui sistem pentru subvenţionarea serviciilor efectiv prestate de către CT Bus (în prezent se alocă subvenţii în masă pentru transportul în comun, indiferent de câţi şi cum folosesc în mod real aceste servicii subvenţionate).
- Alocarea sumelor necesare cofinanţării pentru proiectul privind Creşterea eficienţei energetice.
- Construcţia de platforme subterane cu containere, similare proiectului Primăriei Cluj-Napoca.
- Alocarea unei sume cu 25% mai mari pentru toaletarea copacilor şi întreţinerea spaţiilor verzi.
- Alocarea sumelor pentru finalizarea registrului spaţiilor verzi.
- Bugetul participativ – alocarea sumei de 14 milioane lei pentru 20 de proiecte selectate din propunerile cetăţenilor.
- Finalizarea lucrărilor pe str. Unirii şi piaţa Filipescu.
- Asfaltarea străzilor: Micşunelelor, Rozelor, Intrarea Ion Ursu, Prelungirea Câmpinei.
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii