Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:01 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amenintare cu demisia

ro

27 May, 2002 00:00 984 Marime text

Biroul Permanent Judetean Constanta al Partidului Democrat a fost completat

La lucrarile CCJ a participat vicepresedintele la nivel central Vasile Blaga * Postul de secretar zonal pentru Constanta a ramas vacant * Organizatia PD Constanta este singura din tara care detine un birou de presa

Ieri s-a intrunit, la Casa de Cultura, Consiliul de Coordonare Judetean (CCJ) pentru alegerile in functiile devenite vacante in Biroul Permanent Judetean Constanta. Este a doua oara cand Consiliul este convocat in acest scop, dupa "performanta" de data trecuta, cand a sosit liderul democrat Traian Basescu, dar nu s-a intrunit cvorumul necesar. Senatorul Viorel Marian Pana chiar a amenintat cu demisia din functia de presedinte in cazul in care figura se va repeta, insa nu a mai fost necesar. Lucrarile s-au desfasurat fara alte incidente neplacute, prezidate de vicepresedintele de la nivel central Vasile Blaga. Potrivit ordinii de zi, sedinta trebuia sa inceapa cu prezentarea raportului de activitate a Biroului Permanent Judetean si a Consiliului Director Judetean de la alegeri pana in prezent, dupa care urmau alegerile. Pentru eficientizarea procesului electoral, delegatii au fost de acord cu propunerea presedintelui organizatiei judetene PD Constanta, Elena Mocanu, de a inversa cele doua puncte. Participantii i-au cunoscut, astfel, pe candidatii la functiile de trezorier, presedinte al Comisiei de revizie si control, secretarii executivi la departamentele relatii politice si politici sociale, ca si pe aspirantii la posturile de secretari zonali pentru Harsova, Mihail Kogalniceanu si Baneasa. Postul de secretar zonal pentru Constanta ramane vacant pana la urmatorul CCJ, intrucat cel care a ocupat pana nu demult aceasta functie si-a dat demisia in cadrul ultimei sedinte BPJ, cu numai trei zile inainte de CCJ, timp insuficient pentru a stabili un candidat.

Eliminarea frictiunilor si debarasarea de orgolii personale

In vreme ce voturile erau numarate, presedintele Elena Mocanu a dat citire raportului de activitate, potrivit caruia organizatia judeteana numara 4.508 membri si 56 de filiale in teritoriu. Au fost punctate aici prioritatile in plan organizatoric, legate de situatia sediilor, in mare parte filialele din judet rezolvandu-si problema, stabilirea legaturilor cu organizatiile locale si formarea militantilor pe criteriile de evaluare aprobate de Consiliul de Coordonare National din februarie curent. Concomitent, din punct de vedere politic, s-a urmarit promovarea imaginii partidului, prin mediatizarea actiunilor desfasurate cu diverse ocazii, cum ar fi sprijinirea revendicarilor sindicatelor din invatamant si sanatate, adoptarea unei pozitii critice fata de actul de guvernare, fuziunea cu Alianta Nationala si cu Partidul Pensionarilor, stabilirea contactelor cu Partida Romilor, organizarea unor dezbateri politice si sesiuni de comunicari stiintifice. In acelasi spirit, nu au lipsit activitatile cu impact social, ca stimularea elevilor merituosi cu burse si premii, ajutorarea familiilor sarace cu pachete de alimente si imbracaminte. Elena Mocanu a evidentiat faptul ca organizatia democrata constanteana este singura din tara care detine un birou de presa, care editeaza lunar publicatia "Puterea Democratiei", ajunsa deja la cel de-al doilea numar. Presedintele PD Constanta a constatat tendintele de slabire a coeziunii in echipa, care au avut ca efect crearea unei stari de tensiune. Ea le-a sugerat democratilor constanteni sa puna accent pe munca temeinica si de buna calitate si sa elimine frictiunile, debarasandu-se de orgoliile personale. Elena Mocanu considera ca mecanismele de functionare ale actualului BPJ trebuie ajustate, pentru ca in cel mai scurt timp sa fie eliminata orice disfunctionalitate. Vicepresedintele Vasile Blaga si-a manifestat nemultumirea vizavi de existenta tensiunilor din interiorul organizatiei si a facut apel la spiritul de unitate al democratilor pentru a-si atinge obiectivele propuse. In cele din urma, au fost anuntate rezultatele scrutinului. Noul trezorier BPJ este Dan Tiberiu Epure, presedintele Comisiei de revizie si control - Ana Petcu, secretar executiv relatii politice - Anghel Panait, secretar executiv politici sociale - Laurentiu Marin, secretari zonali - Nicolae Ciuca (Mihail Kogalniceanu), Ion Marinescu (Harsova), Peter Bodor (Baneasa). De asemenea, Ioan Toanchina a fost validat pe functia de vicepresedinte, iar Paul Branza pe cea de secretar executiv, ca urmare a fuzionarii prin absorbtia Aliantei Nationale de catre Partidul Democrat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii