Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:17 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anca Boagiu „La vară, ajungem la mare, de la Bucureşti, în două ore" (galerie foto)

ro

01 Dec, 2011 01:00 3172 Marime text
04_autostrada.jpgMinistrul Transporturilor, Anca Boagiu, însoţită de prefectul Claudiu-Iorga Palaz, a efectuat ieri o vizită de lucru pentru a verifica stadiul lucrărilor la tronsonul Cernavodă-Medgidia al Autostrăzii Soarelui

Foarte încântată de modul în care decurg lucrările, Boagiu a subliniat încă o dată importanţa rezilierii contractului cu francezii de la Colas. „Vestea bună este că lucrările pe Cernavodă-Medgidia au început, ceea ce înseamnă că decizia pe care am luat-o, aceea de a rezilia contractul cu firma Colas, nu numai că a fost o decizie foarte bună din punct de vedere financiar, pentru că oferta câştigătoare a fost cu 60 de milioane de euro mai ieftină, dar iată că se şi execută în grafic şi anul viitor, în vară, vom putea circula pe o cale pe acest tronson, aşa cum am promis. Mai mult decât atât, evaluând stadiul lucrărilor, ele se menţin în grafic, iar anul viitor, în vară, vom putea circula la mare în aproape 2 ore de la Bucureşti, pe întregul tronson, exceptând Cernavodă-Medgidia, pe care se va circula pe două benzi. Când ai în faţă constructori serioşi, când ai în faţă oameni determinaţi, dar şi când ai în faţă un Guvern responsabil, care a alocat bani proiectelor de investiţii şi echipe de oameni profesionişti, cum sunt cei de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, iată că se pot realiza lucrările în România. Şi încă o dată, tuturor cârcotaşilor pe care îi tot aud, le recomand să vină să vadă lucrările", a declarat Anca Boagiu.

Pasaj rutier în drumul spre Bulgaria

La rândul său, Ibram Aidân, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Constanţa, i-a prezentat ministrului o hartă a lucrărilor de pe un pasaj aflat în lucru, situat în apropierea nodului rutier Valea Dacilor - A2, tronson Medgidia-Constanţa, la intersecţia cu drumul judeţean Ciocârlia. „Este un pasaj pentru Drumul Judeţean care leagă Ciocârlia de Valea Dacilor - Medgidia. Este un nod din care va pleca viitoarea autostradă înspre Bulgaria. Vom muta drumul comunal care duce tot traficul paralel cu autostrada. Noi dorim ca la finele acestui an să dăm drumul pe acest pod, dar nu este nicio grabă, pentru că vrem să vedem cum se comportă. La ora actuală, am deviat drumul. La sfârşitului lunii iunie anul viitor, va fi gata bucata de două benzi pe sens. De aici încolo, cu excepţia a două porţiuni foarte mici, avem şi asfalt turnat. A fost foarte dificil pentru că aveam aici foarte multe situri arheologice şi care au privit întreg ansamblul. Avem o suprafaţă foarte mare. Vom căuta în toate spaţiile acestea închise să punem vegetaţie. Sunt foarte multe probleme legate de dirijarea apelor. Suntem într-o zonă relativ plată, iar problema dirijării apelor este dificilă", a declarat Aidân.

Ministrul Transporturilor a mai arătat că autostrăzile nu sunt unicul obiectiv al Executivului şi că pe lista de priorităţi pentru judeţul Constanţa se mai află modernizarea Aeroportului de la Kogălniceanu, iniţierea curselor pe linia ferryboat România-Turcia şi finalizarea modernizării liniilor CFR, care au crescut încasările companiei cu 40%.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii