Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 01 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț de ultimă oră al PSD Constanța despre candidații la alegerile parlamentare. Felix Stroe deschide lista la Senat. Cine mai vrea în Parlament? (VIDEO)

ro

01 Sep, 2024 10:56 553 Marime text

În cadrul unei conferințe de presă susținută la Organizația PSD Constanța, reprezentanții PSD Constanța au fost întrebați de despre candidații la alegerile parlamentare. 

Reprezentanții PSD Constanța au precizat că aceștia vor fi anunțați până la sfârșitul lunii septembrie. 

De asemenea, este cert că locul 1 la Senat va fi al președintelui organizației județene, Felix Stroe. 

Cristina Rizea a menționat că își dorește să candideze tot la Camera Deputaților. 

„În Biroul Județean se vor discuta aceste candidaturi. PSD Constanța ar putea lua 2 senatori și 4/5 deputați“ - spune secretarul executiv Ștefan Mihu. 




Surse politice ne-au precizat că mai mulți social-democrați constănțeni și-ar fi exprimat intenția de a candida în competiția internă pentru stabilirea candidaților pentru lalegerile parlamentare care vor avea loc pe 1 septembrie.

Dintre aceștia amintim pe foștii deputați PSD, Radu Babuș și Eduard Martin, fostul senator Liviu Tit Brăiloiu, actualul deputat Horia Țuțuianu, deputata Cristina Dumitrache, Mirela Matichescu și Marilena Dragnea. O candidatură a vorbit și primarul de la Limanu, Daniel Georgescu, prim-vicepreședinte PSD care a afrimat că Biroul Județean va decide prin vot cine vor fi într-un final candidații.

Un nou mandat e posibil să-și dorească și cel de-al treilea deputat social-democrat din acest mandat, Lucian Lungoci, dar se pare că pe acesta nu l-a întrebat nimeni.

Social-democrații au fost întrebați în conferința de presă și despre situația lui Decebal Făgădău și dacă acesta a revenit în organizație.
Prim-vicepreședintele organizației județene, Daniel Georgescu a spus că Făgădău nu și-a redepus adeziunea la PSD și nefiind membru de partid, automat nu poate fi luat în calcul în stabilirea candidaților pentru Parlament.

Reamintim, Decebal Fădăgău care recent a fost achitat definitiv în dosarul denumit generic „Portul Tomis", fusese anunțat încă din 28 martie a.c. drept cel care va deschide lista la Camera Deputaților la alegerile parlamentare din toamna acestui an, potrivit unor discuții urmate de o decizie luatp în Biroul Politic Național - în vâltoarea evenimentelor prilejuite de desemnarea candidatului PSD pentru Primăria Constanța (n.r. Horia Constantinescu).
Sigur, condiția desemnării lui Făgădău era la acea vreme strâns legată de revenirea de facto în PSD, lucru care deocamdată nu s-a întâmplat.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii